Testaa auton vapaapäivänä 22.9. Jorvaksen uudistunutta juna-asemaa!

21.09.2021 14:00

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Kadut ja tiet Julkinen liikenne Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Kirkkonummella on panostettu pitkäjänteisesti joukkoliikenteen olosuhteisiin. Kaikilta juna-asemilta löytyy pyöräpysäköintipaikkoja, jolloin pyöräily on helppo yhdistää osaksi joukkoliikennematkaa niin töihin, harrastuksiin kuin vapaa-ajan menoihin kulkiessa. Viimeisen vuoden aikana Jorvaksen asemalla on tehty merkittäviä parannustöitä, joissa on lisätty matkustusmukavuutta ja parannettu aseman turvallisuutta. Aseman uudet pysäköintialueet ja portaikot on otettu käyttöön 15.9. ja matkustuslaiturit 16.9. Lisäksi asemalle on valmistunut uusi alikulkuyhteys. Liikkujan viikko huipentuu 22.9. auton vapaapäivään. Auton vapaapäivänä on otollinen aika lähteä tutustumaan Jorvaksen uudistuneeseen juna-asemaan.

Euroopan Liikkujan viikkoa on vietetty 16.–22. syyskuuta teemalla ”Turvallista, terveellistä ja kestävää liikkumista”. Yhtenä tämän vuotisista teeman liittyvistä aiheista on ollut COVID-19-vastatoimet. Pandemia on vähentänyt merkittävästi julkisen liikenteen käyttöä niin Euroopassa kuin koko maailmassa. Vuonna 2020 Saksassa ja Ranskassa tehtyjen tutkimusten mukaan vain 0,2–1,2 prosenttia COVID-19-tartunnoista on liittynyt mihinkään kulkuneuvoon (maa-, ilma- tai meriliikenne). Joukkoliikenteen käytön turvallisuuden varmistamiseksi on kuitenkin tärkeää noudattaa ajantasaisia viranomaisohjeita ja huolehtia mm. riittävistä turvaväleistä.

Muista osallistua myös Liikkujan viikon kuvakisaan 17.10. mennessä https://q.surveypal.com/Kuvakilpailu-fototavling-2021/language-selection

Jorvaksen asema 15.9.2021