Tervetuloa kielikylpyiltaan 21.11.

05.11.2019 12:04

Kategoria: Koulut Lapset

Tilaisuus on suunnattu kaikille kielikylpyvanhemmille vertaistueksi ja on myös avoin vanhemmille, jotka harkitsevat lapsilleen kielikylpytaivalta. Paikalla on asiantuntijoiden lisäksi kielikylpyhenkilökuntaa, joiden kanssa voi keskustella kielikylpypolusta. Tilaisuus on maksuton ja järjestetään torstaina 21.11. kello 18 alkaen Gesterbyn koulun väistötiloissa. Kielikylpy-yhdistys järjestää illassa buffetin.

Kirkkonummen Kielikylpy ry ja Gesterbyn koulun kielikylpyopettajat järjestävät kielikylpyillan, jossa perehdytään siihen, miten vanhempana voi tukea perheen kielikylpyoppilasta. Kirkkonummella voi opiskella ruotsin kielikylpyluokalla koko peruskoulun ajan.

Kielikylpyoppilaan taival alkaa usein jo 5-vuotiaana varhaiskasvatuksessa ja jatkuu eskarista ekaluokalle. Kielikylpyillassa saadaan tietoa ja tukea siihen, miten lasta voi tukea uudessa tilanteessa ja millaisia työkaluja lapsi itse käyttää. Perehdymme myös siihen, mitä kielikylpy oikeastaan on ja millaisia metodeja opettajat ja hoitajat käyttävät.

Kielikylpyillassa Sipoon Leppätien kielikylpykoulun rehtori Ann-Sofi Pitkänen ja erityisopettaja Merja Auramo kertovat myös opittavan kielen kehittymisestä ja siitä miten oma äidinkieli kehittyy rinnalla. Tiedetään, että lukemisella on valtava merkitys kielen ja luetun ymmärtämisen kehittymiselle.  Mutta kuinka paljon lapsi tarvitsee harjoitusta, jotta osaa kieltä sujuvasti? Entä miten vanhempi voi tukea uuden kielen kehittymistä tai lapsen äidinkielen kehitystä tai ylipäätään oppimista vieraalla kielellä? 

 

Koululainen matkalla kouluun