Tervetuloa esikouluun ja kouluun

05.02.2018 07:24

Kategoria: Opetus Varhaiskasvatus Lapset

Nyt on aika valmistella syksyllä 2018 koittavaa esikoulun/koulun alkua. Valmistautumiseen kuuluu vuosina 2012 ja 2011 syntyneiden lasten ilmoittaminen esikouluun ja kouluun sekä koulukuljetuksen hakeminen, iltapäivätoimintapaikan hakeminen ja mahdollisista erityisruokavalioista ilmoittaminen. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 5.2.2018 ja käy helpoiten sähköisten lomakkeiden kautta.

Lukuvuosi alkaa keskiviikkona 8.8.2018. Lue lisää lukuvuoden 2018–2019 työ- ja loma-ajoista.

Ilmoittautuminen esiopetukseen

Kaikki vuonna 2012 syntyneet lapset tulee ilmoittaa esiopetukseen. Ilmoittautumisaika on 5.2.–18.2.2018. Järjestämme huoltajille infotilaisuuksia alueiden päiväkodeissa 18.1. (ruotsiksi) ja 24.1. (suomeksi). Esiopetukseen osallistuvalla oppilaalla on oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen, joka Kirkkonummella toteutetaan huoltajille myönnettävänä saattoavustuksena. Saattoavustusta haetaan sähköisellä hakemuksella viimeistään 31.3.2018

Lue lisää esiopetuksesta.

Ilmoittautuminen peruskoulun ensimmäiselle luokalle

Kaikki vuonna 2011 syntyneet lapset tulee ilmoittaa omaan lähikouluunsa. Ilmoittautumisaika on 5.2.–18.2.2018. Esikoulut järjestävät kouluvierailuja lapsille, ja huoltajat kutsutaan kouluissa kevään aikana järjestettäviin vanhempainiltoihin. Jos lapsesi tarvitsee koulukuljetusta, täytä myös koulukuljetushakemus. Koulukuljetushakemus tulee tehdä viimeistään 31.3.

Lue lisää lähikoulun määräytymisestä, kouluun ilmoittautumisesta ja kouluista.

Kirkkonummella on ruotsinkielinen kielikylpyryhmä sekä esiopetuksessa että peruskoulussa.

Hakemus 1. ja 2. luokan oppilaille suunnattuun iltapäivätoimintaan

Ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille ja erityistä tukea saaville oppilaille järjestetään vapaaehtoista ja maksullista iltapäivätoimintaa koulupäivän jälkeen. Ilmoittautmisaika on 5.2.–25.2.2018. Lue lisää iltapäivätoiminnasta eli ”iltiksestä”.

Ilmoitus erityisruokavaliosta

Lasten/oppilaiden erityisruokavalio huomioidaan tarvittaessa. Tutustuthan erityisruokavalioon liittyviin periaatteisiin ennen ilmoituksen jättämistä. Ilmoitus erityisruokavaliosta tulee tehdä vuosittain.

Esikoulukuljetushakemus ja koulukuljetushakemus

Kaikkien koulukuljetusta tarvitsevien oppilaiden osalta tehdään koulukuljetushakemus esiopetuksen kuljetuksia ja perusopetuksen koulukuljetuksia koskevien periaatteiden mukaisesti. Huomioikaa, että myös vanhempien oppilaiden tulee uusia koulukuljetushakemuksensa esim. koulunvaihtotilanteissa. Saamastanne koulukuljetuspäätöksestä käy ilmi, koska hakemus on uusittava.

Voit myös täyttää kaikki sähköiset ilmoittautumiset/hakemukset kirjastoissa.

Lapsen askartelema robotti