Terveisiä Kirkkonummen koulunuorisotyöntekijöiltä!

22.09.2021 12:33

Kategoria: Nuoret Nuoriso- ja liikuntapalvelut Koulut

Hei! Me olemme Kirkkonummen koulunuorisotyöntekijät Satu Paukku, Katharina Koschinski ja Jaakko Oksanen. Tammikuussa 2021 saimme mahdollisuuden lähteä mukaan Kaikki kimpassa skolessa-hankkeeseen Kirkkonummella. Jaakko työskentelee Veikkolan ja Nissnikun koulussa, Katharina Winellska skolanissa, Kyrslätt gymnasiumissa ja Porkkalan lukiossa ja Satu Jokirinteen koulussa sekä Papinmäen koulussa.

­— Me koulunuorisotyöntekijät olemme koulussa oppilaita varten, painottaen nuorten hyvinvoinnin tukemista. Koulunuorisotyö mahdollistaa yhteisöllistä toimintaa koululla eri muodoissa. Esimerkiksi erityyppistä välituntitoimintaa, ryhmäytyksiä sekä teematunteja erilaisista aiheista, kuten toisten kunnioittamisesta, itsetunnosta ja ystävällisyyden tärkeydestä. Tarjoammekin tukea oppilaille matalalla kynnyksellä.

Koulunuorisotyöntekijä toimii koulussa luotettavana aikuisena, joka kuuntelee, tukee sekä ohjaa oppilaita aina tarvittaessa. Koulunuorisotyöntekijällä on koulussa oma tila, jonne oppilaat voivat tulla päivän aikana juttelemaan tai vaikka pelaamaan pelejä välitunneilla.

— Nuoret pystyvät tavoittamaan meidät myös somessa! Meillä on henkilökohtaiset Instagram ja Snapchat -tilit sekä yhteinen Tiktok -tili. Näiden avulla pystymme luomaan kontaktin nuoriin sekä olemaan heihin yhteydessä heille luonnollisilla ja tutuilla alustoilla. Esimerkiksi keväällä etäkoulun alkaessa käytimme monipuolisesti erilaisia sosiaalisen median alustoja tarjoten tukea oppilaille.

Koulunuorisotyö on lisännyt yhteistyön eri toimijoiden kanssa sekä koulun sisällä, että sen ulkopuolella. Koulun ja nuorisotoimen välistä yhteistyötä on tiivistetty, ja yhteistyötä on toteutettu mm. järjestämällä yhteisiä teemapäiviä ja tapahtumia. Muita yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi etsivä nuorisotyö, sosiaalitoimi sekä päihde- ja mielenterveyspalvelut, joihin koulunuorisotyöntekijä voi tarvittaessa olla yhteydessä.

Oppilaat arvostavat koulunuorisotyötä

Keräsimme oppilailta palautetta koulunuorisotyöstä ja palautteen perusteella koulunuorisotyötä arvostetaan oppilaiden keskuudessa.

·       “Koulunuorisotyöntekijöiden oppilashuoneessa on aina hyvä yhteishenki ja siellä saa tehdä asioita omaan tahtiin.”

·       “On hienoa, että koululla on lisää luotettavia ja turvallisia aikuisia.”

·       “Koulunuorisotyöntekijät lisäävät positiivisuutta.”

·       “Kiva että on aikuinen, joka ei näe meitä oppilaina vaan nuorina.”

·       “Turvallinen aikuinen, joka on tavoitettavissa ilman ajanvarausta ja jolla on aikaa.”

·       “Kai sä oot täällä vielä ensi vuonnakin?”

Lisätietoa koulunuorisotyöstä:

Kirkkonummen nuoriso- ja liikuntapalvelut, nuorisojaliikunta(a)kirkkonummi.fi

Kuvassa: Katharina Koschinski, Jaakko Oksanen ja Satu Paukku

kuvassa koulunuorisotyöntekijät Katharina Koschinski, Jaakko Oksanen ja Satu Paukku