Teemailta kirjastotalo Fyyrissä: valaat, ilmastonmuutos ja meret

19.11.2021 12:54

Kategoria: Kirjasto Ilmastotyö ja Hinku

Kirjastotalo Fyyrissä päästään sukeltamaan valaiden maailmaan tiistaina 30.11. klo 18, kun Riku Cajander saapuu kertomaan valaiden tilanteesta, suojelusta ja uhkatekijöistä pohjoisissa merissämme. Valaat, ilmastonmuutos ja meret -teemailtaa vietetään Mörne-salissa.

Valaiden pyynti on lähes loppunut, mutta merien roskaantuminen, melun lisääntyminen, tehokalastuksen kasvu ja ilmastonmuutos heikentävät niiden tilannetta. Cajander avaa aihettaan kuvien kera ja valaiden laulun säestämänä. Luvassa on myös vinkkejä valasmatkailupaikoista Suomen läheisyydessä.

Riku Cajander on kirkkonummelainen biologi ja ympäristökysymyksiin erikoistunut toimittaja. Hän on julkaissut useita luontokirjoja, joista tuorein on tänä syksynä ilmestynyt Valaat: valtamerten vaeltajat.

Valaat-kirjassaan Cajander esittelee kymmeniä eri valaslajeja ja tutustuttaa lukijan valaiden elämään, älykkyyteen ja sosiaalisuuteen. Kirja selostaa valaista tehtyä tutkimusta ja kertoo vinkkejä valasmatkailusta kiinnostuneille. Kirjaa on myynnissä tilaisuuden päätteeksi.

 Tervetuloa tutustumaan merten älymystöön!

Valaat: valtamerten vaeltajat