Taiteilija-apurahat, von Wahlbergin rahasto, taitelija-apurahojen hakuaika siirtyy helmikuulta syyskuuhun

25.02.2020 15:34

Kategoria: Kulttuuri

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 27.01.2020 § 33 tehdä Valtioneuvos C.F ja Maria von Wahlbergin rahaston taiteilija-apurahan myöntämisperusteisiin seuraavat muutokset siten, että muutokset otetaan käyttöön vuoden 2020 taiteilija-apurahojen haussa:

* Työskentelyapurahat ja kohdeapurahat: Hakuaika (vuodesta 2020 lukien) Vuosittain 30.9. klo 16:00 mennessä.

* Työskentelyapurahan pituus on 1kk-12kk. Työskentelyapurahan suuruudesta, pituudesta ja maksutavasta päättää apurahan myöntävä toimielin.

Muilta osin myöntämisperusteet pidetään ennallaan.

Syynä muutokseen on se, että tilinpäätöksestä saatavia tietoja rahastojen jaettavista tuotoista ei ole saatu vuosittain helmikuun hakuaikaan mennessä ja työskentelyapurahoista käytetty suuruusmääritelmä oli vanhentunut.

Kuulutus, uudet hakuohjeet ja lomakkeet julkaistaan noin 1kk ennen hakuajan päättymistä. Tämän vuoden hakuaika päättyy siis 30.9.2020.

***
Vuodelta 1912 olevassa kuvassa Suomen Kaartin ylilääkäri, valtioneuvos Carl von Wahlberg on eturivissä toinen oikealta. Hän on juhlavassa virkapuvussaan lähdössä Romanovien 300-vuotisjuhliin delegaattien ja kenraalikuvernöörin kanslian virkamiesten kanssa. Kuva: Museovirasto

Vuodelta 1912 olevassa kuvassa Suomen Kaartin ylilääkäri, valtioneuvos Carl von Wahlberg on eturivissä toinen oikealta. Kuva: Museovirasto