Taidemökin kesänäyttely hurahti käyntiin

09.07.2019 10:54

Kategoria: Kulttuuri Vapaa-aika

Kirkkonummen Taideyhdistyksen ylläpitämän Taidemökin kesänäyttelyn avajaisia vietettiin viikonloppuna. Ja heti huomenna 10.7. mökillä on valtakunnallinen maalaustapahtuma.

Taidemökkiä ympäröivät valtavat kymmeniä vuosia vanhat ruusut, jotka kurkottelevat omenapuiden latvoihin asti. Mökin ovella vastassa on heti kookas taideteos ja mökin sadeveden syöksytorvet on kivasti päällystetty.

”Vanha rakennus vastaa hyvin Taideyhdistyksen tarpeita. Voimme järjestää täällä näyttelyitä ja taidekursseja sekä muita tapahtumia, joista hieman taiteelliset huussikirppikset on hyvä esimerkki”, kertoo Taideyhdistyksen puheenjohtaja Tarja Perkko.

Taidemökki on tärkeä väylä jäsenille myös taiteen ja käsitöiden myymiseen. Lauantaina myyntiä oli aivan aukiolon viime minuuteille asti, jolloin eräs perhe osti myyntinäyttelyn nuorimman käsityöläisen tekemän keppihevosen.

Kesänäyttelyn lisäksi vuoden suosituimpia tapahtumia ovat Pääsiäismökki ja Joulumökki, jolloin kävijät löytävät mökistä monia hyviä lahjavinkkejä. Lapsille suunnattu vuosittainen taidenäyttely on myös suosittu päiväkotiryhmien ja ala-asteluokkien parissa.

Taideyhdistyksen toimintaan kuuluvat myös yhteiset retket taidenäyttelyihin tai vaikkapa maalamaan luonnon helmaan, kuten tapahtuu huomenna 10.7 kello 10., kun Kirkkonummen taideporukka lähtee mökiltä yhteiselle maalausretkelle kirkkopuistoon.

Kirkkonummen ensi vuonna valmistuvan kulttuuristrategian valmistelu on nyt hyvässä vauhdissa, mille pontta antaa kulttuurin projektisihteeri Jari Kallion kesäkiertue kunnan kulttuurikohteissa. Nyt oli vuorossa Taidemökki.

http://kirkkonummentaideyhdistys.weebly.com

https://www.facebook.com/kulttuurikirkkonummi

Taidemökki