Syvennä lukukokemustasi kirjaston lukupiirissä

17.01.2019 13:50

Kategoria: Kirjasto

Kirkkonummen kirjastossa kokoontuu keväällä useita lukupiirejä eri teemoilla. Lukupiirit kokoontuvat noin kerran kuukaudessa keskustelemaan ennalta sovitusta kirjasta kahvi- tai teekupposen äärelle. Lukupiireissä keskustellaan luetusta ja jaetaan lukukokemuksia. Usein oma lukukokemus myös syvenee, kun kuulee muiden mietteitä kirjasta. Lukupiireihin ovat tervetulleita kaikki, niin uudet kuin kokeneemmatkin osallistujat.

Mestassa (2. krs., kulku portaita), os. Kirkkotallintie 2, kokoontuu kolme eri piiriä: pääkirjaston lukupiiri, Teetä ja runoa -runopiiri sekä Proust-lukupiiri. Pääkirjaston lukupiirissä syvennytään keväällä ruotsalaiseen kirjallisuuteen. Piiri kokoontuu kerran kuussa (7.2., 14.3., 11.4. ja 16.5.) torstaisin klo 14–15.30. Helmikuun piirissä puhutaan Leif GW Perssonin dekkarista Pommimies ja hänen naisensa.

Teetä ja runoa -runopiirissä puolestaan luetaan keväällä kolme tuoretta kotimaista runoteosta ja yksi tuore suomennos. Helmikuun tapaamisessa to 14.2. klo 18 aiheena on Pauliina Haasjoen Planeetta. Kevään muut tapaamisajat ovat 21.3., 25.4. ja 23.5.

Mestassa jatkaa myös kaksikielinen Proust-lukupiiri, jossa luetaan yhdessä Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä. Keväällä on vielä neljä tapaamista (4.2., 4.3., 1.4., 6.5.), aina maanantai-iltaisin klo 18. Lukuaikataulun saat kirjastosta ja kirjaston kotisivuilta.

Masalan kirjastossa aloittaa uusi jännitysaiheinen Murharyhmä-lukupiiri. Murharyhmä kokoontuu joka kuukauden viimeinen torstai (31.1., 28.2., 28.3., 25.4. ja 23.5.) klo 18. Luvassa on kepeitä keskusteluja jännityskirjoista vahvan kahvin tai teen kera. Kevään 2019 aiheena ovat kotimaiset dekkarikirjailijat, ja tammikuun kirjana on Tapani Baggen Valkoinen hehku tai jokin muu Väinö Mujunen -kirjoista.

Masalassa kokoontuu myös venäläinen kirjallisuus- ja elokuvapiiri. Ensimmäinen tapaaminen on ma 25.2. klo 18, jolloin aiheena on Fjodor Dostojevskin Rikos ja rangaistus ja Lev Kulidžanovin samanniminen elokuva. Osallistujat voivat lukea kirjan, katsoa elokuvan tai sekä että. Kirjan voi lukea haluamallaan kielellä. Kevään muut tapaamisajat ovat 25.3., 22.4. ja 20.5.

Lukupiireihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ja lukupiirikirjoja kannattaa kysyä kirjastosta. Tarkemmat tiedot lukupiireistä ja kevään kirjoista löydät kirjastosta ja kirjaston kotisivuilta.

Syvennä lukukokemustasi kirjaston lukupiirissä