Syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat abiturientit siirtyvät kunnan opetuspalveluiden suosituksen mukaisesti tilapäisesti etäopetukseen 1.9.2020 alkaen

31.08.2020 15:30

Kategoria: Opetus Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Abien lukuvuosi on alkanut tavanomaisessa lähiopetuksessa ja tunnelmassa on ollut aistittavissa ilo ja tyytyväisyys siitä, että myös lukiolaiset ovat pitkästä aikaa saaneet opiskella ryhmissään ja tavata opiskelutovereitaan. Abien siirtyminen etäopetukseen onkin tilapäinen varotoimi, jonka tavoitteena on turvata syksyn ylioppilaskirjoitusten sujuminen mahdollisimman hyvin ilman koronan aiheuttamia häiriöitä kokeiden järjestämiseen tai yksittäisille kokelaille.

Ylioppilaskokeet alkavat 14.9.2020, ja heti kirjoitusten päätyttyä myös abit palaavat takaisin lähiopetukseen. Etävaiheen tarkoituksen mukaisesti etäopetus koskee vain niitä abeja, jotka osallistuvat yhteen tai useampaan syksyn yo-kokeeseen. Muut abit sekä kaikki nuorempien ikäluokkien opiskelijat jatkavat opiskeluaan lähiopetuksen ryhmissä.

Lukion opettajat toteuttavat etäopetusta keväällä saadun kokemuksen avulla, joskin nyt opetettavana on myös ryhmiä, joissa osa opiskelijoista osallistuu oppitunnille koululla ja osa opiskelee samoja sisältöjä etäyhteyden tuella. Myös opinto-ohjaus sekä muut opiskelijan palvelut palvelevat abeja etäyhteydellä.

Kirkkonummen majakkalogo.