Suomi.fi kokoaa yhteen julkisen hallinnon palvelut ja asiointikanavat

02.01.2018 14:24

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Suomi.fi on verkkopalvelu, josta löytyvät kootusti kaikki julkisen hallinnon palvelut ja asiointikanavat. Suomi.fi:n avulla kansalaiset löytävät tietoa julkisista palveluista oman elämäntilanteen mukaisesti – yhdestä paikasta.

Sähköinen asiointi helpottaa viranomaisasiointia

Suomi.fi parantaa julkisten palveluiden saatavuutta ja helpottaa asiointia viranomaisten kanssa. Sähköisten palveluiden ansiosta viranomaisasiointiin aukeaa uusi kanava, joka on käytettävissä kaikilla laitteilla (tietokone, älypuhelin, tabletti).

Uudistuneessa Suomi.fi-verkkopalvelussa kaikkia julkisen hallinnon sähköisiä palveluita voi käyttää jatkossa yhdellä kirjautumisella. Verkkopalveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Uudet palvelut: viesti ja valtuuta

Viestit-palvelu tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden vastaanottaa viranomaisviestejä paperipostin sijaan sähköisesti.

Valtuudet-palvelulla henkilö voi antaa toiselle henkilölle luvan hoitaa omia tai yrityksen asioita puolestaan. Palvelussa on myös mahdollista pyytää toiselta henkilöltä lupaa hoitaa tämän puolesta viranomaisasioita.

Palvelu kehittyy edelleen

Sähköisiin palveluihin siirtyminen ei tarkoita sitä, että henkilökohtainen asiointi loppuisi kokonaan. Viranomaisten kanssa voi edelleen asioida myös puhelimitse, kirjeitse tai kasvokkain. Kansalaisia ei siis tulla velvoittamaan sähköiseen asiointiin. Kuitenkin, kun valtaosa kansalaisista siirtyy sähköisten palvelujen käyttäjiksi, voidaan henkilökohtainen asiointipalvelu kohdentaa niille asiakkaille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Tietoa Suomi.fistä
Suomi.fi

suomi.fi