Suomi 100 -luonnonsuojelualueiden avajaiset aurinkoisissa tunnelmissa

25.09.2018 15:02

Kategoria: Suomi 100 Liikunta ja ulkoilu

Wohls Gårdin sepän pajalle kokoontui tapahtuman aikana kaiken kaikkiaan lähes sata ihmistä viettämään kunnan uusien luonnonsuojelualueiden avajaisia ja retkipäivää 23.9.2018. Uudet luonnonsuojelualueet julisti avatuiksi rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Saara Huhmarniemi. Osallistujat nauttivat myös Kirkkonummen musiikkiopiston kitaristien esityksestä sekä kahvipöydän antimista ja partiolaisten letuista.

Pajalta retkeläiset suuntasivat Wohls Gårdin kartanometsikön uudelle luontopolulle ja kartanopuistoon sekä pidemmälle retkelle Volsin uudelle luonnonsuojelualueelle ja lähiseudun luonnonsuojelualueille.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Kirkkonummen ympäristöyhdistys ry, Veikkolan Eräveikot ja haltijat ry, Wohls Gård Ab, Suomen Latu, Kirkkonummen musiikkiopisto ja Kirkkonummen ympäristönsuojeluyksikkö.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi perustetut luonnonsuojelualueet sijaitsevat Volsin, Juusjärven,  Myllykylän, Eerikinkartanon, Kantvikin, Kolsarin ja Jorvaksen alueilla. Kaikki alueet ovat Kirkkonummen kunnan omistuksessa. Rajaukset löytyvät Kirkkonummen karttapalvelusta.

Avajaispuheessa Saara Huhmarniemi kertoi suojelu- ja virkistysalueiden merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille ja luonnon monimuotoisuudelle.

Kirkkonummen musiikkiopiston kitaristit opettajansa kanssa juhlistivat tilaisuutta Michael Langerin kappaleella Milonga.

Kartanometsikön uudella luontopolulla retkeläiset tutkivat muun muassa sieniä.

Veikkolan Eräveikot ja Haltiat -lippukunnan partiolaiset ahkeroivat maistuvia lettuja.

Veikkolan Eräveikot ja Haltiat -lippukunnan partiolaiset ahkeroivat maistuvia lettuja.