Strategiariihissä puitiin kulttuuria

Kirkkonummen kulttuuristrategiaa tehtiin yhdessä kuntalaisten kanssa. Asukastilaisuudet eli strategiariihet olivat avoimia kaikille kiinnostuneille syksyn 2019 aikana eri puolilla kuntaa. Niissä puitiin yhdessä paikallisen kulttuurityön tärkeitä teemoja ja nautittiin kulttuuriohjelmasta.

Jokaiseen tilaisuuteen liittyi SWOT-teemakysely.

”Viihteen ja taiteen paikat” oli teemana ensimmäisessä strategiariihessä, joka järjestettiin Pohjois-Kirkkonummella Eerikinkartanossa yhteistyössä Veikkolan kartanoteatterin kanssa 5.9. Ennen varsinaista yleisötilaisuutta oli tarjolla Eerikinpolun opastettu kävelykierros ja kurkistus Navalan kartanoon.

”Paikallishistoria ja Kirkkonummen kulttuuriset erityispiirteet” oli pohdinnassa Gillobackan kotiseututalossa, jossa oli tuvan täydeltä yleisöä 26.9. Uutinen tapahtumasta. Etukäteen kuultiin esitykset Kirkkonummen Kotiseutuyhdistyksen ja paikallisarkisto Arkivalian toiminnasta.

”Järjestöt ja yhteisöllisyys” oli teemana strategiariihessä, jonka tapahtumapaikkana oli Masalan Nuorisoteatterin tila 108 vuotta vanhassa Ljusdalan teatteritalossa 10.10. Nuorten runo- ja musiikkiesitykset Aleksis Kiven tuotannosta olivat mieleenpainuvia.

KUVA Nuorten runoesitys Aleksis Kiven tuotannosta.

”Kotikieli ja kulttuuri” oli aiheena neljännessä strategiariihessä, joka pidettiin kulttuurikeskus Luckanissa 17.10. Uutinen tapahtumasta. Ennakko-ohjelmana oli maalaustyöpaja ja väliajalla esiintyi lapsikuoro.

”Taiteen ja kulttuurin ammattilaiset” oli vuorossa Kirkkonummen Kipinän talossa 7.11. Uutinen tapahtumasta. Ennen keskustelua yhdistys kertoi toiminnastaan ja taiteilijat esittelivät työhuoneitaan ja töitään. 

Yhteystiedot

kulttuuritoimenjohtaja
Maaret Eloranta
puh. 040 001 2872
kulttuuri@kirkkonummi.fi

Kulttuuri ja museo