SoMEDIA in our life

SoMEDIA in our life -projekti on Masalan monitoimitalon nuorisotilan KV-ryhmän suunnittelema projekti. Projekti on saanut rahoituksen Euroopan komission Erasmus+ -ohjelmasta. Projekti toteutetaan nuorisvaihtona kesällä 2018. Nuorisovaihdon aikana 10 nuorta ja 2 ohjaajaa Kirkkonummelta ja 12 nuorta ja 2 ohjaajaa Fontanesista viettävät viikon yhdessä Masalan monitoimitilan nuorisotilalla ja Helsingissä. Viikon jälkeen ryhmät matkustavat yhdessä Pariisin kautta Etelä-Ranskaan Fontanesin kaupunkiin.

Vaihdon aikana nuoret käyvät ensin läpi median, sosiaalisen median ja mediakriittisyyden peruskäsityksiä, ja tämän jälkeen syventävät oppimista Ranskassa. Nuoret ovat itse suunnitelleet ohjelman ja haluavat tutustua nykypäiväiseen mediaan syvemmin, ja pohtia sekä tunnistaa, miten käyttävät nettiä ja sosiaalista mediaa, ja miten sosiaalinen media vaikuttaa jokapäiväisessä elämässä.

Lisätietoja Erasmus+ -ohjelmasta

Ryhmä kirkkonummelaisia nuoria suunnitteli ja toteutti yhdessä ranskalaisten nuorten kanssa kansainvälisen SoMEDIAinourlife –projektin, joka huipentui heinäkuussa 2018 pidettyyn kahden viikon mittaiseen ryhmätapaamiseen.

”Ensimmäisen viikon alun vietimme Masalassa ja Kirkkonummella ja nukuimme Masalan nuorisotalolla. Loppuviikon majoituimme Helsingissä ja kävimme tutustumassa pääkaupunkiin. Matkustimme yhdessä Pariisiin ja vietimme siellä muutaman päivän, jonka jälkeen matkustimme Lyonin kautta Fontanésiin, jossa majoituimme ranskalaisten nuorten perheissä.”

”Projektin aikana tutustuimme nykypäiväiseen mediaan syvemmin ja mietimme, millaisia netinkäyttäjiä ja somenkäyttäjiä itse olemme ja miten sosiaalinen media vaikuttaa meihin jokapäiväisessä elämässämme. Tutustuimme myös Suomen ja Ranskan kulttuureihin ja saimme uusia ystäviä.” #somediainourlife #erasmusPlus

Martta-Liisa Kosonen
puh. 040 126 9817