Sjökullan oppimiskeskuksen juhlalliset avajaiset

23.03.2018 13:12

Kategoria: Opetus Varhaiskasvatus Lapset

Vihdoinkin! Se sana oli monien huulilla, kun Sjökullan oppimiskeskus avattiin virallisesti perjantaina 23.3.2018. Keskus kokoaa koko Pohjois-Kirkkonummen päiväkotilapset ja oppilaat, joiden iät ovat 0–13 vuotta. Koulun rehtori Johanna Willman totesi, että tie yhteiseen oppimiskeskukseen on ollut pitkä, ja joskus myös hankala, mutta hän toivoo sen olleen vaivan arvoinen.

– Mutta nyt olemme kaikki täällä ja siitä olemme iloisia. Ja vaikka meillä nyt on uusi, hieno oppimiskeskus, muistamme missä juuremme ovat ja tulemme vaalimaan aiempien yksiköiden perintöä, hän totesi.

Päiväkodinjohtaja Catrine Nordström totesi, että hänellä oli oikeastaan vain kaksi sanaa sanottavanaan. Toinen oli juuri ”vihdoinkin” ja toisen hän oli lainannut suositulta tv-hahmolta Tanhupallolta, eli ”WOW”.

Ja oppimiskeskus on todella hieno. Vanha koulurakennus, joka rakennettiin jo 1920-luvulla, komeilee kauniisti kukkulan päällä, uudelleen rakennetun liikuntasalirakennuksen ja kokonaan uuden rakennuksen ympäröimänä. Uudessa rakennuksessa on moderni keittiö, uusi ruokasali ja mukavat tilat päiväkodille ja esikoululle.

""

Juhlapuheen piti päivähoito- ja opetusasiainpäällikkö Mikael Flemmich. Koska yleisössä oli sekä pieniä että isoja ja nuoria ja vanhoja, hän oli kuitenkin päättänyt kertoa aamusadun, joka kertoi neljästä peikosta. Peikot muuttivat yhdessä uuteen hienoon, kukkulan päällä sijaitsevaan taloon, aivan järven vieressä. Luettuaan sadun, Mikael Flemmich ojensi lapsille laatikon.

– Satu ei oikeastaan ikinä lopu, hän totesi. Nyt te, jotka olette talossa töissä, saatte kertoa, miten satu jatkuu. Ja toivon, että keräätte tähän laatikkoon kertomuksia siitä, mitä olette tehneet, jotta minä voin katsoa laatikkoon ja lukea kertomuksenne joka kerta kun tulen vierailulle.

Avajaisiin osallistuivat kaikki lapset, monet vanhemmat ja muita Sjökullan ystäviä, muun muassa Hans Holmlund, joka oli Sjökulla skolan rehtori 35 vuoden ajan.

""

– Kun minä aloitin vuonna 1970 tämä oli pieni, kahden opettajan kyläkoulu, hän kertoo. Muutaman vuoden päästä saimme niin monta oppilasta, että pystyimme pitämään kolme opettajaa ja kolme yhdysluokkaa, mikä oli suuri helpotus.

Hän ihailee uutta oppimiskeskusta ja toteaa, että kukkulan päällä sijaitseva tontti on hankala rakentaa, mutta ratkaisu on hyvin toimiva.

– Vanha koulurakennushan on helmi, ja pääsee todella oikeuksiinsa täällä. Ja vaikka minä aina olen puoltanut pieniä kyläkouluja, tämä on kyllä ajan sävel.

 ""

Aiemmat opettajat Christina Tirkkonen ja Clara Kämpe luovuttivat kumpikin linnunpöntön koulupihalle ripustettaviksi.

Unicef Lapsiystävällinen kunta -logo

Rehtori Johanna Willman ja päiväkodin johtaja Catrine Nordström