Sivistys- ja vapaa-aikapalvelut kiittää hyvästä yhteistyöstä vuonna 2020 ja toivottaa onnea tulevalle vuodelle

20.12.2020 09:48

Kategoria: Kirjasto Musiikkiopisto Kansalaisopisto Kuvataidekoulu Liikunta ja ulkoilu Kulttuuri Nuoriso- ja liikuntapalvelut Varhaiskasvatus Koulut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Vapaa-aika

Vuosi 2020 jää muistiimme hyvin erilaisena vuotena. Keväällä koululaiset ja opettajat siirtyivät etäopetukseen lähes yhdessä yössä ja monissa kodeissa tasapainoiltiin oppilaiden koulutyön ja huoltajien etätyön välillä. Myös suurin osa varhaiskasvatuksen lapsista jäi kotiin ja monien harrastukset jäivät tuolloin tauolle. Kirjastot sulkivat ovensa ja nuorisopalveluissa päivystettiin etänä. Luonnossa liikuimme ennätyksellisen paljon ja Kirkkonummen ulkoilualueet olivatkin ahkerassa käytössä.

Nyt olemme jälleen tilanteessa, jossa vapaa-ajan harrastuksia ja yleisötilaisuuksien järjestämistä rajoitetaan, lukioissa opiskellaan etänä ja yläkouluissa suositellaan kasvomaskin käyttöä sekä oppilaille että opettajille. Myös varhaiskasvatuksessa on tehty erityisjärjestelyjä, jotta toiminta olisi mahdollisimman turvallista kaikille – sekä lapsille että henkilökunnalle. Kirjastosta voi onneksi edelleen lainata joululuettavaa, mutta muuten tiloissa ei voi viettää aikaa. Myös nuorisotyöntekijät työskentelevät nuorten parissa – ulos jalkautuen ja etänä.

Haluan näin joulun ovella kiittää Sivistys- ja vapaa-aikapalveluiden puolesta teitä kaikkia kuluneesta vuodesta! Kiitos joustamisesta, uuden omaksumisesta ja ymmärryksestä. Tiedämme, että muutokset ovat ajoittain tulleet teille hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Toivon, että voitte ennen uuden vuoden alkua rauhoittua hetkisen ja kerätä voimia. Näillä näkymin saamme elää tätä uuttaa korona-arkea vielä pitkälle ensi vuoden puolelle. Sivistys- ja vapaa-aikapalveluissa toivomme luonnollisesti, että voisimme aloittaa vuoden 2021 mahdollisimman tavanomaisissa merkeissä. Seuraammekin paikallista ja valtakunnallista koronatilannetta ja mukautamme toimintamme ohjeistusten mukaan.

Hyvää joulua kaikille ja onnea vuodelle 2021!

Mikael Flemmich
vt. sivistystoimenjohtaja

Talvinen kuusikko