Sinikka yhdisti työtilan ja antiikkikaupan

13.08.2019 14:59

Kategoria: Kulttuuri

Huonekalujen konservointiin sekä koristemaalaukseen erikoistunut Sinikka Siekkeli seisoo tyytyväisenä uuden kävelykadun puolelle rakennetun ulko-oven ääressä, sillä nyt Antiikkikauppa Harakkaan on helpompi poiketa ohi kulkiessa.

Sinikka joutui lähtemään työtiloistaan Wohlsin kansakoulusta, kun Kirkkonummen kunta myi kiinteistön Wohlsin säätiölle. Nyt hän on tyytyväinen, kun on saanut yhdistettyä työtilan ja antiikkikaupan aivan kunnantalon vieressä vanhassa talossa.

”Talkoilla maalasimme tämän 1870-luvulla rakennetun ja nyt suojellun talon uudestaan ja kääntelimme laudoista parhaita puolia esiin”, Sinikka kertaa alkuvaiheita.

Viimeisimpänä hän on saanut juuri vuokrattua kunnalta pitkän talon päädyn, joka oli kunnan varastona, mutta Sinikka aikoo kunnostaa huoneen popup-näyttelytilaksi, jossa taiteilijat voivat pitää näyttelyitä pienellä kynnyksellä.

Talo on kokenut monia vaiheita, joista Sinikka on kuullut paljon antiikkikaupassa käyneiltä asiakkailta. Talossa toimi muun muassa rautakauppa, josta sai myös kuivattua lipeäkalaa.

Työhuoneessaan talon uumenissa Sinikka konservoi huonekaluja ja tekee niihin koristeellisia maalauksia omalla tyylillään. Lisäksi hänen intohimonsa ovat kartanot, joiden kunnostamisesta hän konsultoi omistajia paljon.

Sinikka järjestää talon liepeillä myös erilaisia tapahtumia. Kirkkonummi-päivilllä on luvassa Iloinen rompetori -tapahtuma talon pihalla olevassa kivipuistossa. Tarjolla on suolaista ja makeaa omenapuiden katveessa.

Kirkkonummen ensi vuonna valmistuvan kulttuuristrategian valmistelu on nyt hyvässä vauhdissa, mille pontta antaa kulttuurin projektisihteeri Jari Kallion kesäkiertue kunnan kulttuurikohteissa ja -tapahtumissa. Nyt oli vuorossa Antiikkiliike Harakka.

http://www.sinikanpuujamuu.fi

https://www.facebook.com/kulttuurikirkkonummi

Huonekalujen konservaattori Sinikka Siekkeli pitää kauppaa vanhaan hyvään tapaan eli asiakkaan kanssa voidaan istua juttelemaan kahvikupin ääreen.

Pikkutyttö Tilda löysi antiikkikaupasta vaikka mitä ostettavaa äiti Tyra Thermanin iloksi. Anu jutteli kauppias Sinikka Siekkelin kanssa vähän isommista ostoksista.

Antiikkikauppa Harakan tavarat eivät Sinikan mukaan ole kallista antiikkia vaan monenlaista käyttötavaraa. Kehystetty valokuvaaja ei ole myynnissä.

Lääkekaapin ei tarvitse aina olla valkoinen metallilaatikko vaan se voi näyttää myös tältä.

Antiikkiliike Harakka