Seulonnat

Irtosolunäytteiden seulontatutkimukset kohdunkaulasta eli ns. papaseulonnat järjestetään 25–65 -vuotiaille kirkkonummelaisille naisille 5 vuoden välein. Näytteenottoa varten lähetämme kutsun 25-,30-, 35-, 40-, 45-,50-,55-, 60-, ja 65 -vuotiaille. Näytteet otetaan HUSLAB:n toimipisteissä. Vastaus tulee kotiin, tarvittaessa ohjeiden kera. Papaseulonta on maksuton.

Mammografiaan eli rintojen röntgentutkimukseen lähetämme kutsun kirjeitse valtakunnallisen seulontaohjelman mukaan 50-69 -vuotiaille, joka toinen vuosi. Tutkimus on lakisääteisesti maksuton. Mammografia tutkimukset toteuttaa Suomen Terveystalo.

Kuvattavat saavat osoitteensa perusteella kutsun joko Terveystalon Kirkkonummen yksikköön tai Masalan tai Veikkolan terveysasemalle. Masalan ja Veikkolan kuvaukset toteutetaan siirrettävällä kalustolla syyskuussa (Masalassa 4-12.9 ja Veikkolassa 13-27.9).  Seulonta-asiakkaat voivat vaihtaa kuvauspaikkansa muihin seulontaa tekeviin Terveystalon yksiköihin.

Seulontamammografia vuonna 2019

Vuonna 2019 rintasyöpäseulontaan (mammografia) kutsutaan vuosina 1951, -53, -55, -57, -59, -61 -63, -65, -67 ja -69 syntyneet naiset.Mammografiatutkimukset toteuttaa Suomen Terveystalo. Kuvattavat saavat osoitteensa perusteella kutsun joko Terveystalon Kirkkonummen yksikköön, Masalan tai Veikkolan terveysasemalle. Masalan ja Veikkolan kuvaukset toteutetaan siirrettävällä kalustolla ja kuvausajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin. Seulonta-asiakkaat voivat vaihtaa kuvauspaikkansa muihin seulontaa tekeviin Terveystalon yksiköihin.

Seulontaa koskevat tiedustelut ajansiirtonumerosta: 045 7734 9976 ti-pe klo 9-16.

Mikäli sinulla on turvakielto, varaathan itse ajan seulonnan ajansiirtonumerosta.

Seulonnoista tulee kutsu kotiosoitteeseen kolme viikkoa ennen tutkimusaikaa. Seulonnat ovat vapaaehtoisia.

Ajanvaihto on mahdollista myös internetissä kutsun ohjeiden mukaisesti.

Kohdunkaulan syövän seulonta vuonna 2019

Kohdunkaulansyövän seulonnan tuottaa HUSLAB, joka uudistaa kohdunkaulasyövän seulontaohjelman vuoden 2019 alusta alkaen. Uudessa ohjelmassa pääasiallisena seulontatestinä 30-vuotiaista alkaen on papilloomavirus- (HPV-) testi nykyisen Papa-testin sijaan. HPV-tartunta eli papilloomavirustartunta on kohdunkaulasyövän merkittävin riskitekijä. 25-vuotiaiden ikäryhmässä itsestään paranevien papilloomavirustartuntojen määrä on niin suuri, että heillä seulontatestinä käytetään edelleenkin Papa-testiä. Lisätietoja HUSLAB:n sivuilta

Seulonnoista lähetämme kutsun kotiosoitteeseen kolme viikkoa ennen tutkimusaikaa. Seulonnat ovat vapaaehtoisia.

Ajanvaihto on mahdollista kutsun ohjeiden mukaisesti.