Seulonnat

Irtosolunäytteiden seulontatutkimukset kohdunkaulasta eli ns. papaseulonnat järjestetään 30–60 -vuotiaille kirkkonummelaisille naisille 5 vuoden välein. Näytteenottoa varten lähetämme kutsun 30-, 35-, 40-, 45-,50-,55- ja 60-vuotiaille. Näytteet otetaan HUSlabin toimipisteissä. Vastaus tulee kotiin, tarvittaessa ohjeiden kera. Papaseulonta on maksuton.

Mammografiaan eli rintojen röntgentutkimukseen lähetämme kutsun kirjeitse valtakunnallisen seulontaohjelman mukaan 50-69 -vuotiaille, vuonna 1947 tai sen jälkeen syntyneille naisille, joka toinen vuosi. Tutkimus on lakisääteisesti maksuton. Mammografia tutkimukset toteuttaa Suomen Terveystalo.

Kuvattavat saavat osoitteensa perusteella kutsun joko Terveystalon Kirkkonummen yksikköön tai myöhemmin ilmoitettavaan paikkaan Masalassa tai Veikkolassa. Masalan ja Veikkolan kuvaukset toteutetaan siirrettävällä kalustolla tiettynä ajanjaksona myöhemmin tänä vuonna.  Seulonta-asiakkaat voivat vaihtaa kuvauspaikkansa muihin seulontaa tekeviin Terveystalon yksiköihin.

Seulontamammografia vuonna 2018

Vuonna 2018 rintasyöpäseulontaan (mammografia) kutsutaan vuosina 1950, -52, -54, -56, -58, -60 -62, -64, -66 ja -68 syntyneet naiset.Mammografiatutkimukset toteuttaa Suomen Terveystalo. Kuvattavat saavat osoitteensa perusteella kutsun joko Terveystalon Kirkkonummen yksikköön tai myöhemmin ilmoitettavaan paikkaan Masalassa tai Veikkolassa. Masalan ja Veikkolan kuvaukset toteutetaan siirrettävällä kalustolla tiettynä ajanjaksona myöhemmin tänä vuonna. Seulonta-asiakkaat voivat vaihtaa kuvauspaikkansa muihin seulontaa tekeviin Terveystalon yksiköihin.

Seulontaa koskevat tiedustelut ajansiirtonumerosta: 045 7734 9976 ti-pe klo 9-16.

Mikäli sinulla on turvakielto, varaathan itse ajan seulonnan ajansiirtonumerosta.

Seulonnoista tulee kutsu kotiosoitteeseen kolme viikkoa ennen tutkimusaikaa. Seulonnat ovat vapaaehtoisia.

Ajanvaihto on mahdollista myös internetissä kutsun ohjeiden mukaisesti.

Kohdunkaulan syövän seulonta vuonna 2018

Kohdunkaulan syövän seulontaan (ns. joukkopapa) vuoden 2018 aikana kutsuttaviin kuuluvat vuosina – 58, -63, -68, -73, -78, -83 ja -88 syntyneet. Näytteenoton toteuttaa HusLab.

Seulonnoista lähetämme kutsun kotiosoitteeseen kolme viikkoa ennen tutkimusaikaa. Seulonnat ovat vapaaehtoisia.

Ajanvaihto on mahdollista kutsun ohjeiden mukaisesti.