Serbialaista Slavaa vietettiin kirkkonummelaisittain

16.05.2019 11:43

Kategoria: Koulut Lapset Nuoret

Winellska skolanin 8E-luokka on tänä vuonna osallistunut EU-projektiin Hertitage Hubs. Projektiin osallistuvat oppilaat valitsevat ja esittelevät oman kulttuuriperintönsä, ja tutustuvat ystäväkoulun kulttuuriperintöön ja toteuttavat sen.

Winellska skolanin oppilaat olivat valinneet omaksi perinnökseen Stafettkarnevalen-tapahtuman, ja saivat aikaisemmin keväällä tutustua siihen, miten belgradilaiset oppilaat olivat toteuttaneet omat viestikarnevaalinsa. Serbialaiset oppilaat olivat puolestaan valinneet omaksi perinnökseen serbialaisen juhlan Slavan, ja olivat mm. esitelleet sen videolla.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Serbialaiset oppilaat vierailevat tällä viikolla Winellska skolanissa, ja keskiviikkona vietettiin Slavaa kirkkonummelaisittain Wohls gårdissa. Oppilaat perheineen olivat leiponeet perinteistä leipää, jota tarjotaan Slavassa, ja serbialaiset oppilaat näyttivät, miten leipä perinteisesti jaetaan.

Slava ei ole mikä tahansa juhla, vaan sitä vietetään perheen oman suojeluspyhimyksen kunniaksi. Winellska skolanin oppilaat totesivat, että suojeluspyhimykset ovat vähän vieraita suomalaisessa kulttuurissa, mutta että yksi kuitenkin löytyy, nimittäin Lucia. Niinpä oppilaat järjestivät luciakulkueen, ja olivat myös leiponeet joulutorttuja ja piparkakkuja kahvin kanssa nautittavaksi.

Serbialaisilla oppilailla on kiinnostava ohjelma, johon kuuluu tutustumista Kirkkonummen ja Kirkkonummen historiaan. Tämän lisäksi he käyvät Linnanmäellä ja ostoksilla Helsingissä. Ja vierailu huipentuu lauantaina, jolloin oppilaat pääsevät näkemään millainen tapahtuma Stafettkarnevalen oikeasti on.

Lue lisää Heritage Hubs -projektista

pöydät oli koristeltu serbialaisin ja suomalaisin lipuin