Satutunteja ja laululoruja Masalan kirjastossa

31.01.2019 13:20

Kategoria: Kirjasto

Masalan kirjastossa vietetään perjantaisin satujen ja lorujen aamupäivää. Aamu alkaa klo 10−10.30 satutunnilla, joka on suunnattu 3–6-vuotiaille. Klo 10.45–11.15 vuorossa on 0–2-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen tarkoitettu laululorutuokio.

Satutunneilla luetaan tarinoita monenlaisista aihepiireistä. Kevätkauden teemoina on esimerkiksi talven touhuista ja vuodenaikojen vaihtumisesta iloitseminen, kierrättäminen ja kirpputorilla käyminen sekä toisen huomioiminen. Satujen matkassa päästään myös seikkailemaan maalla ja merellä. Satutuntien kirjat herättävät tunteita, kutkuttavat mielikuvitusta, ja niissä on hulvatonta meininkiä ja hassuttelua. Tarinoissa kuvataan arkisia tapahtumia ja tekemisiä, ajatuksia ja oivalluksia.

Laululorutuokiossa lauletaan, lorutellaan ja leikitellään vaihtuvin teemoin. Laululoruissa ollaan aluksi talvisissa tunnelmissa sekä nalletouhuissa, sitten jatketaan heppateeman parissa. Kevättä kohti mennään yhdessä vuodenajan vaihtumista ihmetellen, ja ryhdytään ottamaan kevättä ja kesää vastaan.

Keskiviikkoaamuisin Masalan kirjastossa järjestetään ruotsinkielinen satutunti klo 9.30–10 ja ruotsinkielinen laululoru klo 10.15–10.45. Venäjänkieliset satutunnit ovat tiistaisin klo 18, ja helmikuussa Masalassa pidetään myös 0–3 vuotiaille ja heidän vanhemmilleen tarkoitettu venäjänkielinen laululorutuokio kahtena iltana 7.2. ja 21.2. klo 18.30.

Hiihtolomaviikolla ei pidetä satutunteja eikä laululoruja. Myöskään perjantaina 1.3. viikoittaisia tapahtumia ei järjestetä, koska kirjasto on suljettu kirjastojärjestelmän vaihdon vuoksi.

Tervetuloa mukaan satujen ja lorujen maailmaan!

Satutunteja ja laululoruja Masalan kirjastossa