Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus

Kiinnostaisiko sinua tietää eliniän ennusteesi? Tiedätkö miten paljon elintapasi vaikuttavat terveyteesi ja hyvinvointiisi? Olisiko terveytesi parempi jos nukkuisit enemmän? Miten liikunta vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin? Miten voisin onnistua tupakoinnin lopettamisessa?

Näihin ja moniin muihin terveyttäsi koskeviin kysymyksiin voit saada vastauksen Suomalaisen lääkäriseura Duodecimin suunnitteleman sähköisen terveystarkastuksen avulla.

Sähköinen terveystarkastus ja- valmennus kirkkonummelaisille

Kirkkonummella on käytössä sähköinen terveystarkastus ja -valmennus. Palvelun voit ottaa käyttöön luomalla ohjelmaan omat tunnukset.

Jotta voit saada terveystarkastuksesta mahdollisimman kattavan arvion terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi, sinun tulee kirjata kyselyyn tietoja mm. painostasi ja elintavoistasi. Lisäksi kysytään verensokeri- ja kolesteroliarvoasi. Mikäli et tiedä näitä voit saada lähetteen tutkimuksia varten terveyskeskuksen ajanvarauksesta puhelimitse. Kerro puhelimessa, että olet tekemässä sähköistä terveystarkastusta, jotta saat tarvittavan lähetteen laboratorioon. Näytteet ovat paastoverinäytteitä ja sinun tulee olla 12 tuntia syömättä ennen näytteenottoa. Sovi myös puhelimessa miten saat laboratoriovastaukset.

Tarkastuksen sisällöstä

Tekemällä sähköisen terveystarkastuksen näet, miten henkinen hyvinvointi ja elämäntavat vaikuttavat terveiden elinvuosiesi määrään! Saat tietoa myös riskistäsi sairastua elinikää lyhentäviin ja elämänlaatua heikentäviin sairauksiin. Tarkastuksesta saat raportin ja lisätietoja terveyteesi vaikuttavista tekijöistä.

Valmennuksen sisällöstä

Halutessasi voit ottaa käyttöösi sähköisen terveysvalmennuksen, jossa voit asettaa itsellesi elintapoihisi liittyviä tavoitteita ja seurata edistymistäsi.

Valinnaisia valmennusohjelmia

• stressi ja henkinen hyvinvointi
  • ravitsemus
  • uni
  • painonhallinta
  • liikunta
  • alkoholi
  • tupakointi

Sähköinen valmentaja antaa palautetta kirjaamiesi seurantatietojen perusteella sähköpostiisi. Saat myös harjoituksia henkisen hyvinvointisi kehittämiseksi sekä ohjausta ja tukea elämäntapamuutoksiin.

Palvelu perustuu vankkaan tutkimustietoon

Sähköisen terveystarkastuksen antama arvio terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi perustuu tutkimustuloksiin, joita on saatu seuraamalla kymmenien tuhansien suomalaisten terveydentilaa (esim. Finnriski ja Terveys 2000 tutkimukset). Saamasi arvio perustuu ikäistesi ja kaltaistesi henkilöiden tietoihin näissä tutkimuksissa. Valmennusohjelmien myötä saat käyttöösi tehokkaiksi osoitetut menetelmät ja harjoitukset, joissa käytetään uusinta käyttäytymistieteellistä tutkimustietoa.

Ota palvelu käyttöön rekisteröitymällä seuraavasta linkistä: Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus