Sähköinen asiointi laajenee Kirkkonummella – rakennuspiirustukset ostettavissa verkkokaupasta

13.06.2019 08:52

Kategoria: Rakennusvalvonta Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Kirkkonummen rakennusvalvonta tarjoaa entistä parempaa asiointipalvelua asiakkaille. Kirkkonummella on otettu maaliskuussa 2019 käyttöön Lupapiste-kauppa, josta asiakas voi ostaa rakennuspiirustuksia suoraan Kirkkonummen rakennusvalvonnan arkistoista sähköisesti ja ladata ostetut PDF-tiedostot heti omaan käyttöönsä.

Evoltan toimittama Lupapiste-kauppa on toteutettu osana rakennusvalvonnan sähköistä asiointipalvelua. Evoltan myyntijohtaja Kari Syrjärinne on uudesta palvelusta innoissaan: ”Tämä on luonteva jatko sähköisesti arkistoitujen dokumenttien hyödyntämiseen. Ei ole järjevää juoksuttaa ihmisiä virastoon, kun aineistot ovat saatavilla sähköisesti."

Lupapiste-kaupassa ostaminen on helppoa. Haluttu kohde haetaan osoitteella, kiinteistötunnuksella tai pysyvän rakennustunnuksen (VTJ-PRT) perusteella, ja maksun jälkeen dokumentit voi ladata omaan käyttöön.

Kirkkonummen johtava rakennustarkastaja Daniel Grönroos on myös tyytyväinen uudistukseen: ”Pystymme palvelemaan asiakkaita entistä paremmin, ja ovathan sähköiset aineistot ja verkkokauppa nykypäivää. Lisäksi tämä auttaa tehostamaan rakennusvalvonnan ajankäyttöä,” jatkaa Grönroos.

Dokumenttien skannaus aloitettiin 2013, ja palvelussa on tarjolla Kirkkonummelta jo 55 000 dokumenttia. Kirkkonummen rakennusvalvonnassa Lupapiste-kaupan asioita hoitaa toimistosihteeri Siv Strömberg (kuvassa).

kauppa.lupapiste.fi

Lupapiste