Ruusut kukoistivat Avoimet Puutarhat -tapahtumassa

10.07.2019 12:52

Kategoria: Kulttuuri Vapaa-aika

Kirkkonummelta osallistui kolme puutarhaa valtakunnalliseen Avoimet Puutarhat -tapahtumaan sunnuntaina. Björkelundin puutarhan ruusuloistoa Porkkalan suunnalla kävi ihailemassa satamäärin ihmisiä.

”Kunto säilyy hyvänä ja mieli virkeänä, kun hoitelee puutarhaa”, tuumaavat Björkelundin puutarhaa ylläpitävät Inger ja Bo-Erik Kullberg asettautuessaan valokuvaan talonsa kupeessa ruusujen keskellä.

Talo oli Venäläisten hallussa Porkkalan vuokrakauden aikana, mutta Kullbergien mukaan se säilyi hyväkuntoisena eikä lisää tulisijoja oltu rakennettu, joten talo oli ilmeisesti upseeriperheen asuntona.

Kullbergit ovat nyt viidenkymmenen vuoden ajan hoivanneet puutarhaa. Heidän poikansa kertoo, että uusia istutuksia tehdään joka kesä, vaikka entisiäkin hoidettavia kasveja on huimat määrät. Pelkästään ruusulajikkeita on 300 erilaista.

”Ostimme aikoinaan peltoa, jotta saimme puutarhaan lisää tilaa. Nyt reilun hehtaarin suuruinen tontti rajautuu puroon, josta saamme kasteluvettä ja pienen lammen pystyimme myös tekemään”, iloitsee Inger.

Bo-Erik huolehtii paljon kastelusta ja ruohonleikkuusta. Kesäkuussa piti kastella paljon, koska oli niin kuivaa. Laajat nurmikot oli leikattu siistiksi Avoimien Puutarhojen vieraita varten. Pysäköinti hoitui mukavasti Bergåsan nuorisoseurantalon pihalla.

Kirkkonummen ensi vuonna valmistuvan kulttuuristrategian valmistelu on nyt hyvässä vauhdissa, mille pontta antaa kulttuurin projektisihteeri Jari Kallion kesäkiertue kunnan kulttuurikohteissa. Nyt oli vuorossa Avoimet Puutarhat -tapahtuma.

https://www.avoimetpuutarhat.fi/puutarhat/bjorkelundin_ruusutarha

https://www.kirkkonummi.fi/kulttuuri-ja-museo

https://www.facebook.com/kulttuurikirkkonummi

Facebook: #strategiasihteerinkesäkiertue

Puutarha