Rokotukset laajenevat 70-79-vuotiaisiin viikolla 11

09.03.2021 15:49

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

Koronarokotusten ajanvaraus vuosina 1942-1951 syntyneille avataan koronarokotusaika.fi-palvelussa torstaina 11.3. Ajan voi varata myös puolesta-asiointipalvelun kautta tai jättämällä takaisinsoittopalveluun soittopyynnön. Myös kaikkia jo aloitettuja ikä- ja riskiryhmiä rokotetaan edelleen.

Maaliskuun 9. päivään mennessä on kaikkiaan 2595 kirkkonummelaista saanut ensimmäisen ja 746 toisen koronarokotteensa. Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset sekä iäkkäät palveluasumisessa ja laitoshoidossa olevat henkilöt ja heidän hoitajansa on jo rokotettu.

80 vuotta täyttäneistä kansalaisista sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvista omaishoitajista ja yli 65-vuotiasta henkilöistä on rokotettu yli puolet ja kotihoidon asiakkaista noin puolet. 70-79-vuotiaiden henkilöiden rokottaminen aloitetaan viikolla 11.

Viikolla 10 laajeni riskiryhmä 1:een kuuluvien henkilöiden rokottaminen koko ikäryhmään eli 18-69-vuotiaisiin. Ryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Laajamittainen koko väestön ja sote-henkilöstön rokottaminen alkanee aikaisintaan loppukeväästä.

Ajanvaraus on välttämätön

Rokotukseen on varattava aika. Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi. Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla.

Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

Rokotuksen ajanvarauksessa rokotettava ilmoittaa, mihin rokotettavien ryhmään hän kuuluu. Tarkastamme rokotusryhmään kuulumisen jokaiselta vielä ennen rokotusta, joten ota mukaasi rokotukseen Kela-korttisi ja lisäksi tarvittavat mahdolliset muualta löytyvät tiedot kuulumisestasi vuorossa olevaan rokotusryhmään.

Rokotukseen kannattaa saapua vasta hieman ennen varattua aikaa, jotta odotustila ei ruuhkautuisi.

Tieto rokotuspaikasta tulee samassa tekstiviestissä kuin ajanvarausvahvistus rokotuksesta. Rokotuspaikka on vielä viikoilla 9 ja 10 Perhekeskuksessa Kirkkonummen Ostarin 2. kerroksessa, jonne on käynti Asematie 3B:stä tai pysäköintihallin kautta hissillä. Maaliskuun 15. päivästä alkaen rokotuspaikka siirtyy saman rakennuksen katutason liiketiloihin, jonne on käynti Asemankaaren puolelta, osoite Asemankaari 1. Rokotusten etenemisen aikataulu riippuu kuntaan saatavien eri tyyppisten rokotteiden määrästä.

Alla olevassa kuvassa on Kirkkonummen koronatilanne 9.3.

Ensimmäisen rokotteen on tähän mennessä saanut 2595 ja toisen rokotteen 746 kuntalaista. Kaikki koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset on rokotettu. Myös iäkkäiden henkilöiden asumispalveluiden ja laitoshoidon yksiköiden henkilökunta ja asukkaat on rokotettu.

80-vuotta täyttäneiden kuntalaisten rokotukset sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien ja yli 65-vuotiaat henkilöiden rokotukset ovat alkaneet viikolla 4 ja ovat edelleen käynnissä. Tällä hetkellä lähes puolet kyseisestä ryhmästä on rokotettu.

70-79-vuotiaiden sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajien ja yli 65-vuotiaiden henkilöiden rokotukset alkavat viikolla 11.

Noin puolet kotihoidon asiakkaista on rokotettu. Rokotukset alkoivat viikolla 7. Riskiryhmiin kuuluvien kuntalaisten rokotukset ovat alkaneet viikolla 7.

Uusin rokotettava ryhmä, eli ne 18-69-vuotiaat joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila (riskiryhmä 1), aloitettiin viikolla 10.

Laajamittainen väestön ja sote-henkilöstön rokottamisen arvioitu aloitus on loppukeväällä.

Majakkalogo