Ristin maa -Suomi 100v

Veikkolan koulu, Koulupolku, 02880 Veikkola

Kategoria: Suomi 100 vuotta -tapahtumat Vapaa-aika Kulttuuri

Veikkolan koulu, Koulupolku, 02880 Veikkola

Jippii-kuorolaiset ja King’s Kids -tanssijat järjestävät valtakunnallisen Ristin maa -konserttikiertueen osana virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Eri puolilla Suomea järjestetään yhteiskristillisesti vuoden aikana noin 150 Ristin maa -konserttia. Konsertin ohjelmisto rakennettu Suomi 100 -teeman ympärille. Ristin maa -tapahtumat alkoivat Turusta Mikaelinkirkosta 1.1.2017 ja jatkuvat koko vuoden ajan. Ristin maa -konsertteja järjestetään mm. konserttisaleissa, kirkoissa, urheilutaloilla, kouluissa, vanhainkodeissa. Konsertissa esiintyy Jippii-lapsikuoro ja -orkesteri sekä King’s Kids - tanssiryhmä.

Ristin maa -konsertin ohjelmassa on mm. Finlandia-hymni, Laulu Suomelle sekä samaan teemaan sopivia Jippii-lauluja. Osa uusista lauluista on veikkolalaisen 15-vuotiaan Nyyti Rahkosen säveltämiä. Konsertissa kuullaan myös presidentti Kyösti Kallion rukous. Laulujen avulla muistutetaan Suomen kristillisistä juurista – onhan vuosi 2017 myös uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlavuosi – katse suunnattuna lapsiin ja tulevaisuuteen.

Konsertin ohjelmisto rakentuu Suomi 100 -teeman ympärille ja lauluissa soi ilosanoma lasten laulamana. Keltapaitaiset Jippii-laulajat konsertoivat vuoden aikana kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa, kirkoissa, kauppakeskuksissa ja toreilla. Lapsiperheille järjestetään myös Suomi 100 -synttäreitä ja lasten puuhatapahtumia. Ristin maa -tapahtumiin on vapaa pääsy ja ne sopivat koko perheelle.

Lisätietoja täältä.