Riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotusajanvaraus avattu Kirkkonummella.

02.07.2021 08:59

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

 Ajanvaraus koronarokotuksiin on avattu nyt myös 12-15- vuotiaille sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville koronarokotusaika.fi palvelussa.

Riskiryhmämääritelmät ovat lähes samat kuin muillakin ikäryhmillä ja kuvaukset tarkennuksineen löytyvät THL:n sivulta. Rokotusaikaa varattaessa tulee rokotettavan olla täyttänyt 12 vuotta.

Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti nettiajanvarausta. Takaisinsoittopalvelumme 09-29683401 on ajoittain pahasti ruuhkautunut, takaisinsoittomme saattaa kestää useita päiviä.

Rokotus on vapaaehtoinen myös 12-15-vuotiaille. Nuori voi päättää rokotteen ottamisesta itse, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi nuoren olevan riittävän kypsä päättämään rokotuksen ottamisesta.

Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei voi tai ei halua päättää rokotuksesta itse, tarvitaan kaikilta virallisilta huoltajilta suostumus rokotukseen. Suostumuksen ei tarvitse välttämättä olla kirjallinen, mutta suostumus ja sen muoto on aina kirjattava potilastietojärjestelmään. ​Puolesta-asiointi ei yksin riitä kaikkien virallisten huoltajien suostumukseksi.

12–17-vuotiaille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Se on tällä hetkellä ainoa Suomessa käytössä oleva koronarokote, jolla on myyntilupa 12 vuotta täyttäneille. Comirnaty on mRNA-rokote.

Muiden 12-15-vuotiaiden rokotusten ajankohta ei ole vielä selvillä. Kunta tiedottaa tämän ikäryhmän ajanvarauksen avautumisesta erikseen.

""