Riskiryhmä 1:n rokottaminen laajenee nuorempiin ikäluokkiin

24.02.2021 10:30

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

Riskiryhmä 1:een kuuluvien henkilöiden rokotuksia ollaan laajentamassa nuorempiin ikäluokkiin. Rokotusajan voivat nyt varata kaikki tähän ryhmään kuuluvat, tänä vuonna 55-69-vuotta täyttävät eli vuosina 1952-1966 syntyneet. Riskiryhmä 1:een kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien rokotukset jatkuvat edelleen.

Rokotukseen on varattava aika. Pyydämme esisijaisesti varaamaan ajan netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi. Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla. Tällöin ajanvarausta kannattaa yrittää seuraavana päivänä uudelleen. Mikäli netissä ei ole tarjolla varattavia aikoja, niitä ei ole saatavissa myöskään puhelimitse terveyskeskuksesta.

Tieto rokotuspaikasta tulee samassa tekstiviestissä kuin ajanvarausvahvistus rokotuksesta.

Tehosterokotuksen aika annetaan ensimmäisellä rokotuskäynnillä.

Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Rokotuksen ajanvarauksessa rokotettava ilmoittaa, mihin rokotettavien ryhmään hän kuuluu. Tarkastamme rokotusryhmään kuulumisen jokaiselta vielä ennen rokotusta, joten ota mukaasi rokotukseen Kela-korttisi ja lisäksi tarvittavat mahdolliset muualta löytyvät tiedot kuulumisestasi vuorossa olevaan rokotusryhmään.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

Majakkalogo