Reilu kunta

Kirkkonummi on Reilun kaupan kunta. Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio allekirjoitti sopimuksen Reilun kaupan yhdistyksen kanssa 16.8.2013 kunnantalolla. Muita allekirjoittajia olivat Reilun kaupan toiminnanjohtaja Janne Sivonen sekä Kirkkonummen Reilun kaupan kannatustyöryhmästä puheenjohtaja Minna Hakapää ja Emmi Wehka-aho. Kirkkonummesta tuli kahdeksas Reilun kaupan kunta Suomessa.

Kirkkonummi otti samalla merkittävän askeleen kohti eettisiä valintoja julkisissa hankinnoissa. Kunta on sitoutunut käyttämään reilusti tuotettua kahvia ja teetä tilaisuuksissaan sekä järjestämään kunnassa ohjelmaa Reilun kaupan viikolla. Yhteistyössä ovat edelläkävijöinä Kirkkonummen seurakuntayhtymä sekä kirkkonummelaisia yrittäjiä ja yhdistyksiä.

Kirkkonummi julistautui Reilun kaupan kunnaksi Kirkkonummi-päivillä lauantaina 24.8.2013. Tilaisuudessa jaettiin kunniakirjat hankkeeseen osallistuville yrityksille ja yhteisöille.

Mikä on reilun kaupan kunta?

Reilu kauppa tähtää köyhyyden vähentämiseen kaupan avulla. Kehitysmaiden pienviljelijöille ja työntekijöille annetaan mahdollisuus turvattuun toimeentuloon. Reilussa kaupassa ei käytetä lapsityövoimaa ja se huomioi ympäristön kestävyyttä. Reilun kaupan tuotteet kahvi, tee ja banaanit eivät kasva Suomessa, joten kilpailua kotimaisten tuotteiden kanssa ei ole.

Reilun kaupan kunnat löydät täältä

Lisätietoja:

Minna Hakapää, puh. 0500 555166