Pyöräilyn iloa pyöräilyviikolla!

04.09.2020 12:00

Kategoria: Seniorit Liikunta ja ulkoilu Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Lapset Nuoret

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään tänä vuonna poikkeuksellisesti syksyllä 5.-13.9.2020 erilaisten teemapäivien ja tapahtumien merkeissä. Pyöräilyviikon pääteemana on "Pyöräilyn ilo" ja viikon aikana tapahtuu myös Kirkkonummella! Kirkkonummella jaetaan pyöräilyviikolla satulasuojia ja järjestetään pyöräilyaiheinen kuvakilpailu.

Kirkkonummen kunta pyrkii edistämään kestävää liikkumista ja sitä kautta kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä. Kuntalaiset voivat omalta osaltaan vaikuttaa lähiympäristönsä ilmanlaatuun ja viihtyisyyteen kiinnittämällä huomiota liikkumisvalintoihinsa. Voisitko sinä kulkea pyöräilyviikolla pyörällä kauppaan tai töihin tai järjestää perheen yhteisen pyöräretken? Haasta myös perheenjäsenesi ja ystäväsi osallistumaan pyöräilyviikon teemapäiviin! Lisätietoja valtakunnallisista teemapäivistä löydät täältä: https://www.poljin.fi/fi/toimintaa/pyorailyviikko

Lauantai 5.9.2020 – Pyöräilyviikon avaus ja kuvakilpailun käynnistyminen

Pyöräilyviikon avauspäivänä käynnistyy pyöräilyaiheinen kuvakilpailu! Voit osallistua kuvakilpailuun lähettämällä pyöräilyaiheisen valokuvan Kirkkonummelta syyskuun aikana 30.9.2020 mennessä teemalla ilo irti pyöräilystä: https://q.surveypal.com/Kirkkonummen-kuvakilpailu. Paras kuva palkitaan pyöräilyaiheisella tuotelahjalla! Kirkkonummen kunnalla tulee olla täydet käyttöoikeudet voittaneeseen kuvaan. Valokuvan tulee olla julkaisukelpoinen ja mahdollisilta kuvassa olevilta henkilöiltä tulee olla myös kirjallinen lupa kuvan julkaisuun, jos henkilöt ovat yksilöitävissä kuvasta. Voittanut valokuva julkaistaan kunnan verkkosivuilla ja/tai sosiaalisessa mediassa lokakuun alkupuolella ja voittajaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Tiistaina 8.9.2020 – Pyörällä töihin -päivä

Pyörällä töihin -päivänä innostetaan kulkemaan työmatka tai ainakin osa työmatkasta (esim. juna-asemalle) pyörällä. Pyörällä töihin -päivänä Kirkkonummen liityntäpysäköintialueilla jaetaan pyöriin satulasuojia työmatkalaisille.

Perjantai 11.9.2020 – Pyörällä kauppaan -päivä

Pyörällä kauppaan -päivänä kannustetaan kulkemaan kauppaan pyörällä. Pyörällä kauppaan -päivänä tiedotetaan myös uuden tieliikennelain muutoksista pyörän varusteisiin liittyen. Viimeistään nyt on hyvä aika ostaa kaupassakäynnin yhteydessä lain edellyttämä pyörän punainen takavalo pimeän kauden koittaessa.

Pyöräilyviikon logo