Pyöräilykausi alkaa — pyöräilyviikko vauhdittaa viisasta liikkumista

23.04.2019 12:30

Kategoria: Kadut ja tiet Liikunta ja ulkoilu Vapaa-aika Asuminen ja ympäristö

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 4.-12.5.2019 erilaisten tapahtumien merkeissä.

Myös Kirkkonummella tapahtuu Pyöräilyviikolla! Luvassa on Länsi-Uudenmaan polkijoiden järjestämä leikkipuistokierros lapsiperheille, pyöräilyaamiainen sekä uusimpien pyörämallien testausta.

Pyöräilyä vauhdittaa myös leikkimielinen, vuosittain järjestettävä Kilometrikisa, joka poljetaan 1.5.-22.9.2019. Liity mukaan Kirkkonummen kunnan joukkueeseen kasvattamaan poljettuja kilometrejä!

Liikkumistottumuksillamme on merkittävä vaikutus ilmastoon ja lähiympäristömme ilmanlaatuun. Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä noin 20 prosenttia on peräisin liikenteestä ja suurin osa liikenteen päästöistä syntyy henkilöautoliikenteestä.

Kirkkonummen kunta on sitoutunut tavoittelemaan 80 prosentin kasvihuonepäästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Arjen viisailla liikkumisvalinnoilla kaikki kuntalaiset voivat yhdessä kunnan kanssa edistää tavoitteen saavuttamista.

Millä sinä taitat työmatkasi? Koska viimeksi pyöräilit työmatkasi tai osan siitä?

Tolsa