Potilas- ja sosiaaliasiamies

Potilasasiamies

  • Neuvoo potilasta lain soveltamiseen liittyvissä asioissa
  • Avustaa potilasta, mutta ei edusta oikeudessa
  • Tiedottaa potilaan oikeuksista
  • Toimii potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi
  • Mikäli hoitoonne tai kohteluunne liittyy ongelmia tai oikeuksianne on loukattu, toivomme Teidän keskustelevan asiastanne toisen osapuolen kanssa.
  • Tarvittaessa voitte kääntyä yksiköstä vastaavan ylilääkärin, johtava hammaslääkärin, ylihoitajan tai potilasasiamiehen puoleen.

Potilasasiamiehen kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia ja henkilökunnalle annettavasta palautteesta sovitaan Teidän kanssanne.

Potilaan oikeusturva

Potilasasiakirjojen tarkastusoikeus

Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamiehen tehtävänä on tiedottaa asiakkaan oikeuksista ja neuvoa ja ohjata asiakasta hänen oikeuksiensa edistämiseksi ja toteuttamiseksi.

Potilas- ja sosiaaliasiamiehen yhteystiedot

Birgitta Gran
PL 75, 10611 Raasepori

puh. 040 721 4239 tai vaihde 019 289 2000
birgitta.gran@raasepori.fi

Johanna Söderlund aloittaa Raaseporin sosiaali- ja potilasasiamiehenä 15.3.2018. Sosiaali- ja potilasasiamiehen palvelua on saatavilla poikkeuksellisesti niukemmin tuohon saakka. Sosiaali- ja potilasasiamies Birgitta Gran on jäänyt ennen tehtävässä lopettamistaan vapaalle, mutta käy ajoittain hoitamassa viimeisiä työtehtäviään.

Mikäli on tarve tavoittaa sosiaali- ja potilasasiamies ennen 15.3.2018, voi lähettää sähköpostia osoitteeseen birgitta.gran@raasepori.fi tai birgitta.gran@raseborg.fi . Vastaukset tulevat nyt poikkeuksellisesti viiveellä Johanna Söderlundin aloittamiseen saakka.

Johanna Söderlundin sähköpostiosoite on 15.3.2018 alkaen

johanna.soderlund@raasepori.fi

HYKS-sairaanhoitoalueiden potilasasiamiehet

Lisätietoja puh. 09 4711