Porkkalanniemen hylkypuisto avautuu

03.09.2018 11:41

Kategoria: Matkailu Liikunta ja ulkoilu Kulttuuri Vapaa-aika

Kirkkonummen uusi, kansainvälisesti ainutlaatuinen nähtävyys, vedenalainen hylkypuisto avataan 3.9.

Porkkalanniemen edustalla sijaitsee tunnetusti kymmeniä laivojen hylkyjä, vanhimmat arviolta 1600-luvulta. Uudessa hylkypuistossa on mahdollisuus tutustua hylkyihin joko sukeltaen paikan päällä tai digitaalisesti verkossa 3D-mallien ja sukellusvideoiden avulla. Esittelyssä on alkuun neljä hylkyä, jotka ovat arviolta 1600-1800-luvuilta. Veden alla hylyt on merkitty ohjausnaruilla ja poijuilla. Porkkalan niemen merialueen sukelluspuisto on maksuton ja vapaasti sukellettavissa.

”Samalla kun arkeologiset tutkimukset ja puiston rakentaminen etenevät pinnan alla, työn etenemistä ja löydöksiä esitellään verkossa”, kertoo yksi puiston rakentajista, sukelluksen harrastaja Markku Luoto sukellusseura Nousu ry:stä. Hylkypuiston kotisivulta wreckpark.eu löytyy jo runsaasti taustatietoa ja kuvamateriaalia 3D-animaatioista karttoihin ja videoihin. Tutustu verkossa esimerkiksi kalkkikivilastissa 1800-luvun lopulla uponneeseen Alko-hylkyyn tai arvoituksellisen sotalaivan Tykkikylki-hylkyyn.

Puiston rakentamisesta ovat vastanneet joukko Suomen meriarkeologisen seuran sekä Nousun vapaaehtoisia. Museovirasto on tukenut hanketta osana kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden rahoitusta.

ruori hylkypuisto