Porkkalan vanha koulu

Kirkkonummen kunta pyytää ostotarjouksia Porkkalassa sijaitsevasta Skolberga- nimisestä kiinteistöstä, tunnus 257-470-2-4.

Kirjallinen hintatarjous toimitetaan kuntaan sähköisesti kunnan karttapalvelussa Klikkaa kunnan karttapalvelussa kartalla punaisella rajattua kiinteistöä, niin oikeaan reunaan avautuu sähköinen lomake, jolla tarjous annetaan.
Hintatarjous tulee toimittaa kuntaan viimeistään 1.2.2019.

Myyntikohteen esittely lauantaina 15.12. klo 10.00-12.00.

Kunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä kaikki tarjoukset.
Kunta voi pyytää lisätarjouksia tarjousajan jälkeen.

Kaupan kohde

Kaupan kohteena on kiinteistö 257-470-2-4 Skolberga osoitteessa Porkkalantie 1826. Kiinteistön pinta-ala on 6.200 m2.

Kiinteistöllä sijaitsee vuonna 1897 rakennettu entinen kansakoulurakennus. Koulukäytössä rakennus oli vuoteen 1944 asti.
Rakennus on ollut vuodesta 1970 lähtien vuokrattuna taiteilijalle työtilaksi ja asunnoksi. Vuokrasopimus on lakannut vuoden 2017 lopussa.
Kaupan kohde sijaitsee rauhallisella paikalla luonnon keskellä eikä naapureita ole lähellä.
Koulurakennus on kooltaan noin 254 k-m2, josta asunnon koko on noin 100 k-m2. Huonejakauma ja muut tilat ilmenevät pohjapiirroksesta 14.2.2018.
Käyttövesi tulee omasta porakaivosta (arseenin poisto ja UV- desinfiointi teknisessä tilassa).
Kiinteistön jätevedet menevät tyhjennettävään umpisäiliöön ja harmaat vedet BIOLAN-puhdistuslaitoksen kautta luontoon.
Lämmitysjärjestelmänä on sähkölämmitys ja ilmalämpöpumppu.

Rakennuksen kunto

Rakennuksesta ei ole teetetty kuntoarviota. Tarjouksen tekijän on huomioitava kaupan kohteen tarjoushintaa määrittäessään rakennuksen iän mukainen kunto sekä virheet ja puutteet.

Käyttötarkoitus ja kaavamääräykset

Rakennusta saa käyttää asuntona ja työtilana. Saaristo- ja rannikkoalueiden osayleiskaavassa kiinteistö Skolberga sijoittuu kyläkeskuksen alueelle (AT) ja osittain SL-alueelle. Osayleiskaavan mukaan kyseessä on kulttuurikohde Porkkalan kansakoulu, maisema, navetta. Navettarakennus viittaa läheiseen Sundsin tilan navettaan.

Rakennuksen korjausta suunnittelevan on oltava yhteydessä Länsi-Uudenmaan maakuntamuseoon oikeiden korjausmenetelmien varmistamiseksi.

Kohteen esittely

Kohteen esittely järjestetään pyynnöstä erikseen. Kohdetta esittelee kiinteistöteknikko Markku Ikonen, puh. 040 553 9884, etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi