Porkkalan Merikylän venesatamaan uusi yrittäjä

24.03.2020 09:00

Kategoria: Matkailu Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Vapaa-aika Yrittäjyys

Kirkkonummen kunta haki viime vuonna uutta toimijaa järjestämään Porkkalan Merikylän toimintaa ja kehittämään sitä veneilykaudesta 2020 eteenpäin. Tarkoituksena on vuokrata Merikylän alue sekä myydä pienvenesatamarakennukset ja laiturit uudelle toimijalle. Merikylän kehittämisestä kiinnostui neljä tahoa. Neuvottelukierrosten jälkeen näistä jatkoon valikoitui Nora ja Mika Harlon sekä Marko Niemisen ja Rami Alangon suunnitelma. Kirkkonummen kunnanhallitus käsitteli asiaa ja päätti (16.3.2020 § 97) vuokrata alueen 25 vuodeksi ja myydä kiinteistöt sekä laiturit uusille yrittäjille.

Porkkalan Merikylää lähdetään kehittämään suunnitelmallisesti. Merikylä pidetään kaikille avoinna. Tarkoituksena on kehittää palveluita niin veneilijöille kuin Porkkalan ulkoilualueella vieraileville. Veneilijöille Porkkalan Merikylä pysyy avoimena vierasvenesatamana ja satamassa tulee olemaan kotivenesatamapaikkoja. Polttoainejakelu jatkuu ja jakelusta vastaa Seapoint Oy jatkossakin.

Merikylän rakennukset kunnostetaan ja palvelutoimintaa kehitetään. Merikylässä tulee olemaan näin aluksi pienvenesataman oheispalveluita sekä muun muassa ravintolatoimintaa. Tavoitteena uusilla yrittäjillä on avata Merikylä asiakkaille kevään 2020 aikana.

Porkkalan luonto ja virkistysalueet ovat ainutlaatuisia. Lähivuosina tavoitteena on kehittää Merikylästä houkutteleva lähimatkailun, veneilyn ja liikkumisen keskus, joka tarjoaa palveluita ja aktiviteetteja niin virkistysalueilla kuin merellä liikkuville.

Lisätietoja: yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen ja kuntakehityspäällikkö Susanna Hyvärinen, etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

Porkkalan merikylä