Porkkalan lukion ilmastotyöpajassa ideoitiin toimia kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi

13.05.2019 16:45

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koulut

Kirkkonummen kunta järjesti 9.5. ilmastotyöpajan Porkkalan lukion oppilaille. Työpajassa keskusteltiin ja ideoitiin käytännön toimia erityisesti liikenteeseen ja rakentamiseen liittyvien päästöjen vähentämiseksi sekä kunnan ja asukkaiden vuorovaikutuksen ja viestinnän edistämiseksi.

Jokainen teema herätti vilkasta keskustelua, ja tilaisuuden aikana saatiin kerättyä runsaasti ideoita CO2-päästöjen vähentämiseksi. Liikenne-teemassa puhuttivat erityisesti uudet ympäristöystävälliset polttoaineet ja niiden saatavuus, sähköautot ja sähköisten kulkuvälineiden latauspisteiden lisääminen esimerkiksi kauppojen parkkipaikoille sekä julkisen liikenteen resursointi ja toimintavarmuus kaikissa olosuhteissa.

Rakennusten energiankäyttöön liittyvissä asioissa esille nousivat vähäpäästöisten rakennusmateriaalien suosiminen, aurinkosähkön tuominen koulurakennuksiin sekä koulurakennusten älykäs lämmityksen säätäminen esimerkiksi ylilämpöongelmien välttämiseksi. Kunnan ja kuntalaisten ilmastoasioihin liittyvän vuorovaikutuksen kehittämisessä tuotiin esille muun muassa tarve ytimekkääseen ja monipuoliseen tiedottamiseen erityisesti sosiaalisen median kanavissa sekä keskustelufoorumien ja -tilaisuuksien säännölliseen järjestämiseen esimerkiksi kauppakeskusten ympäristössä, eli siellä missä ihmiset muutenkin liikkuvat.

Kirkkonummen kunta on mukana Hiilineutraalit kunnat -verkostossa (HINKU). Kunta on sitoutunut vähentämään kasvihuonepäästöjään 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Kirkkonummi haluaa edistää toiminnassaan ekologisia ja kestäviä ratkaisuja, ja kasvihuonepäästöjen vähentäminen on siinä tärkeässä asemassa.

Porkkalan lukion ilmastotyöpaja