Porkkalan aarteet -näyttely kirjastotalo Fyyrissä

27.08.2021 09:00

Kategoria: Kirjasto Museo Fyyri Kirkkonummi-päivät Asuminen ja ympäristö Matkailu Kulttuuri Vapaa-aika

Porkkalan aarteet

Porkkalan kylältä löytyi kivenkolosta kesällä 2020 rahakätkö, jossa oli sadoittain 1700-luvun kolikoita. Vaikka kolikot eivät ole kultaa taikka hopeaa - tuon ajan kolikoiden hopeapitoisuus on alhainen, rahakätkö on paikallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen löytö ja kiinnostava esimerkki ehjänä säilyneestä 1700-luvun rahakätköstä läntisellä Uudellamaalla. Maakuntamuseon tarkastusten jälkeen kolikot saadaan nyt yleisön nähtäväksi Kirkkonummen pääkirjaston Porkkala-saliin.

Näyttelyyn on koottu valokuvia, karttoja ja tietoa myös Porkkalan muista aarteista. Porkkalan alueella on pronssi- ja rautakautisia hautaröykkiöitä ja paljon kiinnostavaa historiaa. Majakat ovat muodostuneet Porkkalan ja koko Kirkkonummen symboleiksi.

Porkkalanniemen ja saariston luonto on ainutlaatuista myös Euroopan mittakaavassa. Porkkalassa boreaalinen metsä kohtaa Itämeren. Luonnonsuojelu-, Natura- ja ulkoilualueilla voi tutustua upeisiin rantamaisemiin, kallioisiin metsiin, voi seurata arktisilla alueilla pesivien lintujen muuttoa tai nähdä esimerkiksi harmaahylkeen.

Näyttelyn on koonnut Kirkkonummen kunnan kulttuuripalvelut (https://www.kirkkonummi.fi/kulttuuri-ja-museo) yhteistyössä Suomen Majakkaseuran (https://www.majakkaseura.fi) ja Borearctia Oy:n kanssa (https://borearctia.fi).

Näyttely on avoinna 27.8.-4.10.2021 ja siihen voi tutustua Kirkkonummen kirjastotalo Fyyrin aukioloaikoina https://www.kirkkonummi.fi/kirjastotalo-fyyri

Porkkalan aarteet