Planeetan parhaimmalla kulkuneuvolla Hermaisenpuistoon – kokeile pyöräpysäköintiä Pyörällä töihin -päivänä

31.08.2021 08:09

Kategoria: Julkinen liikenne Asuminen ja ympäristö Kadut ja tiet

Päästötön, äänetön, nopea ja terveellinen pyöräily – tulevaisuuden liikennemuoto. Kirkkonummen kunta pyrkii edistämään pyöräilyä ja kehittämään pitkäjänteisesti pyöräilyn olosuhteita kunnassa. Pyöräilyviikolla tiistaina 31.8. vietetään Pyörällä töihin -teemapäivää. Kirkkonummella on hyvät mahdollisuudet yhdistää pyöräily osaksi työmatkaa jättämällä pyörä liityntäpysäköintipaikalle ja jatkamalla matkaa bussilla tai junalla. Kirkkonummen turvallisen ja kestävän liikkumisen työryhmä kannustaa kuntalaisia testaamaan pyöräpysäköintipaikkoja pyöräilyviikolla työ- harrastus- tai vapaa-ajan matkoilla.

Hermaisenpuisto on uusin liityntäpyöräpysäköinti Kirkkonummella

Yksi Kirkkonummen pyöräpysäköintipaikoista on keskeisellä paikalla Hermaisenpuistossa Kirkkonummentien ja Vanha Rantatien risteyksessä. Korkeatasoiset pyöräpaikat ovat katettuja ja valaistuja sekä runkolukittavia. Hermaisenpuiston 40 liityntäpyöräpaikkaa otettiin käyttöön tammikuussa 2020 ja ne sijaitsevat joukkoliikenteen solmukohdassa. Viereisiltä Kirkkotallintien pysäkeiltä on sujuvat yhteydet niin Matinkylään kuin eri puolille kuntaa. Ruuhka-aikoina Matinkylän suuntaan on tiheä vuorotarjonta eli noin 7 vuoroa tunnissa. Lisäksi kaikkien Kirkkonummen juna-asemien yhteydestä löytyy pyöräpysäköintipaikkoja.

Kirkkonummen liityntäpyöräpaikat joukkoliikenteen solmukohdissa

· Juna-asemien yhteydessä (Kirkkonummen keskusta, Tolsa, Jorvas, Masala)

· Veikkolassa Turuntien ja Eerikinkartanontien risteyksessä

· Masalassa Sundsbergintiellä Masalan kirjaston kohdalla

· Masalassa Sundsbergintiellä Sundetin puistotien kohdalla

· Sarvvikin puistotiellä Länsiväylän Sarvvikinportin eritasoliittymän läheisyydessä

· Kirkkonummen keskustassa Kirkkonummentien ja Vanhan Rantatien risteyksessä

Voit tarkistaa pyöräpysäköintipaikkojen tarkat sijainnit kartalla ja paikkamäärät HSL:n sivuilta.

Ota hyödyt irti planeetan parhaasta kulkuneuvosta

Työmatkapyöräilyllä on monia hyötyjä. Pyöräily edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia ja vähentää sairastumisriskiä. Pyöräillessä edes osan työmatkaa saa samalla päivittäisen ulkoiluhetken ja kerrytettyä viikoittaista liikuntasuositusta. Työmatkaliikunta virkistää mieltä, jolloin työpäivä sujuu mukavammin ja energiaa riittää myös vapaa-ajalle työpäivän päätteeksi. Lisäksi pyöräilyn ja joukkoliikenteen suosiminen työmatkalla vähentää ympäristöpäästöjä. Voit lukea lisää pyöräilyn hyödyistä täältä: https://www.poljin.fi/pyorailysta-parempaa/planeetan-paras-kulkuneuvo

Pyöräparkki