Pikkuyrittäjien PopUp Gesterbyn koululla 11.5.2021

11.05.2021 16:13

Kategoria: Opetus Lapset Yrittäjyys Lapsiystävällinen kunta

Gesterbyn koulun piha täyttyi iloisesta vilinästä ja puheensorinasta, kun Pikkuyrittäjät kokoontuivat valinnaisen yrittäjyysohjelman huipentavaan myyjäistapahtumaan keväisessä säässä. Puitteet olivat hyvin asianmukaisesti järjestetty – jokainen ”pikkuyritys” oli tehnyt mainoskylttinsä, hinnoitellut tuotteensa ja panostanut esillepanoon. Tuotteet olivat houkuttelevia – ja hintatasokin pysyi erittäin maltillisena.

Pikkuyrittäjyys-ohjelma on ollut osa opintotarjontaa 5.-6. luokkalaisille Gesterbyn koulussa noin 6 vuotta. Opinnoissa käydään läpi yrittäjyyteen kuuluvat askeleet kohti liiketoiminnan aloittamista:

Oppilaita Pikkuyrittäjyys-ohjelma kiinnostaa kovasti, n. 25 % valitsee tämän valinnaisen ohjelman osaksi alakouluopintojaan. -Tämä on ollut suosittu aihe alusta lähtien, yrittäjyys kiinnostaa – ja tietenkin mahdollistaa yrittäjien pienen lisätienestin, kertovat Gesterbyn koulun vastuuopettajat Pia Engberg ja Maarit Isokorpi Pikkuyrittäjät-ohjelman suosiota. Tämän päivän PopUp-tapahtumaan liittyen opettajat haluavat erityisesti kiittää paikallisia yrityksiä Pikkuyrittäjien sponsorituesta.

PopUp-myyjäisissä oli paikalla myös Kirkkonummen Yrittäjät ry:n yrittäjyyskasvatusvastaava Taru Erviö tarkastelemassa tulevan sukupolven yrittäjiä ja yrittäjyysohjelman huipentumaa. -On hienoa, että yrittäjyyteen kannustetaan ihan lapsesta lähtien – upeaa yritteliästä toimintaa tänään oppilailta, hän toteaa tutustuessaan myyntipisteisiin. Varsinkin sponsorien hankinta mukaan tapahtumaan oli Erviön mielestä erityisen ansiokasta – tämähän luonnollisesti parantaa toiminnan tuotto-odotuksia. Kirkkonummen Yrittäjät ry osallistuu aktiivisesti yhteistyöhön yrittäjyyskasvatuksessa koulujen kanssa ja myöntää vuosittain yrittäjyysstipendejä, jotka jaetaan koulujen kevätjuhlassa.

Pikkuyrittäjyys-ohjelma on valtakunnallinen ohjelma, jonka avulla jalkautetaan yrittäjyyskasvatusta osana opintosuunnitelmaa. Gesterbyn koulun rehtori Raija Vahasalo muistaa varhaiset vaiheet yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä, kun hän oli vuodesta 1999 kansanedustajana mukana tuomassa yrittäjyyskasvatusta mukaan valtakunnalliseen opintosuunnitelmaan. -Silloin alussa oli ajatus, että yrittäjyyskasvatus olisi oma kokonaisuutensa, mutta sitä on kehitetty nyt vuosien varrella parempaan suuntaan, kiinteäksi osaksi opetussuunnitelmaa laajemminkin, Vahasalo kertoo. Yrittäjyystaidot eivät ole vain joitain tiettyjä taitoja, vaan yrittäjä tarvitsee urallaan hyvin monenlaista osaamista.

Vas. Maarit Isokorpi, Taru Erviö, Raija Vahasalo ja Pia Engberg

Kirkkonummella ollaan yrittäjyyskasvatuksessa valtakunnan kärkeä, vuonna 2018 Kirkkonummi valittiin valtakunnallisesti vuoden pikkuyrittäjämäisemmäksi kunnaksi ja toimintaa kehitetään edelleen kunnan kouluissa.

Katso myös: Uudenmaan Yrittäjät ry:n vuoden 2018 yrittäjyyskasvatusstipendi Kirkkonummelle

Lisätietoja: lapsiystavallinenkunta@kirkkonummi.fi

Pikkuyrittäjät on maksuton yrittäjyyskasvatuksen ohjelma 4.-6. luokkalaisille. Ohjelmassa lapset tutustuvat yrittäjyyteen, kehittävät taitojaan ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman pikkuyrityksensä. Ohjelma huipentuu myyjäistapahtumaan, jossa lapset myyvät oikealla rahalla itse kehittämiään tuotteita tai palveluita. Pikkuyrittäjät on osa voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa.
Lue lisää: https://pikkuyrittajat.fi

Päivän Pikkuyrittäjät