Perusturvajohtajan koronakatsaus viikko 13

30.03.2021 08:57

Kategoria: Perusturva Koronatilanne

Kirkkonummella koronatartuntojen ilmaantuvuus 29.3.2021 on edellisen kahden viikon ajalta 102,2/100000 asukasta. HUS-alueen ilmaantuvuus on 319,8/100000 asukasta viimein 14 vuorokauden ajalta.

Tiedossa olevia tartunnan saaneita on viime keväästä lähtien laskettuna ollut 523 ja altistuneita 3540. Tartunnan saaneisiin pystytään olemaan yhteydessä vuorokauden sisällä siitä, kun tieto tartunnasta on tullut tartuntatautiyksikköön. Merkittäviä joukkoaltistumisia ei ole tätä kirjoitettaessa ilmennyt pariin viikkoon, mikä osaltaan helpottaa tartunnanjäljittäjien työtä.

Kirkkonummella ensimmäisen koronarokoteannoksensa on 29.3. mennessä saanut 4077 henkilöä eli 10,1 % väestöstä. Yli 80-vuotiaista on rokotettu 80 prosenttia. Kotihoidon asiakkaista on rokotettu käytännössä kaikki halukkaat.

Rokotukset Astra Zenecan rokotteella jatkuvat

THL:n pikainen päätös keskeyttää rokotukset AstraZenecan rokotteella aiheutti harmia monelle ajan varanneelle. Terveyspalveluista otettiin puhelimitse tai tekstiviestillä yhteyttä kaikkiin viikolle 12 ajan varanneisiin ajan peruuttamiseksi. Rokotukset kyseisellä rokotteella ovat tämän viikon alusta jatkuneet 65-69- vuotiaille 1. ja 2. riskiryhmäläisille. Uutena ryhmänä on avattu perusterveiden 65-69 -vuotiaiden ajanvaraus. Tätä nuorempien osalta odotetaan THL:n ratkaisua.

Koronarokotusten ajanvarauksen takaisinsoittopalvelu on ollut erittäin ruuhkautunut rokotteiden suuren kysynnän vuoksi. Pahimmillaan jonossa oli yli 1000 puhelua. Jono saatiin kuitenkin purettua toissa viikonlopun aikana.

Veikkolaan tulossa mahdollisesti rokotuspiste

Kirkkonummella on toistaiseksi ollut vain yksi, Kirkkonummen keskustassa sijaitseva rokotuspiste. Kuntaan saadut rokotemäärät ovat olleet vähäisiä ja niiden saatavuutta ei ole tiedetty kovin pitkälle etukäteen, joten niiden jakaminen suunnitelmallisesti useaan paikkaan olisi ollut vaikeaa. Nyt kuitenkin rokotuspisteen avaamista Veikkolaan on suunniteltu ja asiasta päätetään 30.3.2021 perusturvalautakunnassa. Rokotukset Veikkolassa alkavat aikaisintaan huhtikuun 24. päivä rokotteiden saatavuudesta riippuen.

VT. perusturvajohtaja Jaana Koskela

""