Perjantaina 27.8. 17-18:30 TEAMS-luento: Luontoaarteita Kirkkonummella Paavo Riihitammelan silmin

25.08.2021 15:25

Kategoria: Kirkkonummi-päivät Asuminen ja ympäristö Liikunta ja ulkoilu Kulttuuri Vapaa-aika

Eri vuodenaikoina Kirkkonummen luonto tarjoaa upeita elämyksiä luonnon tarkkailijalle. Paavo Riihitammela on kamerallaan tallentanut elämyksiä Kirkkonummen luonnosta vuosien ajan.  Hänen kuvissaan näkyvät isot ja pienet luonnon aarteet.

Harrastelijaluontokuvaaja, lapinpoika Paavo Riihitammela on kotoisin Kittilästä. Näin Paavo kertoo itsestään ja harrastuksestaan:

”Perheessämme on kolme aikuista lasta ja yksi lastenlapsi. Kirkkonummelainen vuodesta 1980 lähtien. Luonto oli minulle tärkeä jo lapsena, sillä syntymäkotini sijaitsee sakean metsän reunamilla ja kotikylääni halkoo kirkasvetinen joki. Luontokuvaus haaveeni toteutui vuonna 2013, hankin ensimmäisen digijärkkärin. Kuvakohteitani mm: linnut, perhoset, maisemat, jäätaide luonnossa ja kaikki mikä liittyy luontoon.

Kirkkonummen monipuolinen luonto ja lajirunsaus yllätti minut, kun huomasin, että miten paljon on kuvattavia. Parasta rentoutusta saan, voidessani lähteä ulkoilemaan alueen eri suunnille. Samalla kuvaan milloin mitäkin luonnossa. En sen kummemmin etsi mitään ja usein onkin niin, että kuvattava saapuu itse kuvattavaksi.

Luonto on niitä arvoja, joista me saamme niin paljon. Olen yllättynyt siitä, että miten lähes kotipaikan ikkunasta voi nähdä niin paljon erilaista hienoa luonnossa. Näiden vuosikymmenten aikana olen oppinut arvostamaan Kirkkonummea ja sen mahtavia ulkoilumaastoja, pieniä järviä ja lampia. Ne arvot, joita saamme nähdä ja kokea luonnossa, niiden säilyminen jälkipolville – se on erittäin tärkeä ja vastuullinen tehtävä. Kuinka suuri rikkaus on, jos asuinalueiden lähellä on luontoa, jonne voi helposti mennä, istua vaikka hongan rungolla ja nauttia kuunnellen puron solinaa.”

Perjantaina 27.8. 17-18:30 TEAMS-luentona

"Luontoaarteita Kirkkonummella Paavo Riihitammelan silmin"

Järj: Kirkkonummen kunta, kulttuuripalvelut

Ilmoittaudu antti.airaksinen@kirkkonummi.fi, niin saat kutsun etätilaisuuteen.

Paavo Riihitammela ja yhdeksän joutsenta