Perheneuvola

Palvelemme perheitä, joissa on alle 16-vuotiaita lapsia / nuoria sekä perheitä joihin odotetaan lasta.

Perheneuvolan asiakkaaksi ilmoittudutaan soittamalla perheneuvolan neuvontapuhelimeen.

Palvelemme lähi- sekä etätapaamisin. Tulethan tapaamiseen vain täysin terveenä.

Tarjoamme neuvontaa, tukea, tutkimusta ja terapeuttista työskentelyä ihmissuhteisiin, perhe-elämään ja lasten / nuorten kasvatukseen sekä kehitykseen liittyvissä kysymyksissä. Kuten muussakin perheneuvolatyössä työmme 13-15 v. nuorten kanssa painottuu perheen kanssa tehtävään työhön. Tämän asiakasryhmän kohdalla teemme yhteistyötä erityisesti Nuorten Hyvinvointiaseman kanssa. Annamme myös konsultaatioapua lasten, perheiden ja nuorten kanssa työskenteleville työntekijöille. Lisäksi tarjoamme avioliittolain mukaista perheasioiden sovittelua.Perheneuvolassa työskentelee neljä psykologia, neljä perheneuvojaa ja osa – aikainen lastenpsykiatri.

Perheneuvolaan voi ottaa yhteyttä esimerkiksi silloin kun:

• lapsen odotusaika herättää vanhemmissa ristiriitaisia tunteita tai epävarmuutta omasta vanhemmuudestaan
  • on huolta lapsen/ nuoren kehitykseen, tunneilmaisuun tai käyttäytymiseen liittyvissä asioissa
  • lapsi tai vanhempana oleminen herättää vanhemmassa ahdistavia tai hallitsemattomia tunnetiloja
  • perheen tilanteessa tai ihmissuhteissa on tapahtumassa tai tapahtunut vaikeita muutoksia tai menetyksiä
  • perheenjäsenten välisiin suhteisiin halutaan ulkopuolista apua
  • avioeroon tai parisuhteen päättymiseen liittyviin pulmiin halutaan apua (sovittelu)

Työskentelemme lähtökohtaisesti koko perheen ja muiden perheelle tärkeiden ihmisten kanssa. Tapaamme myös erikseen vanhempia ja perheenjäseniä yhteisen suunnitelman mukaan.

Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Otamme vastaan vain ajanvarauksella.

Kansalaiset, Lapset ja lapsiperheet
Perheiden palvelut - Kasvatus- ja perheneuvonta
keskinäinen toiminta / perheneuvolatoiminta

Huom! 1.12.2022 alkaen palvelemme uudessa Hyvinvointikeskuksen Perhekeskuksessa.

Kirkkonummen Hyvinvointikeskus

Perhekeskus