Pekka Töpöhäntä seikkailee kirjastossa Kirkkonummi-päivänä

09.08.2019 14:23

Kategoria: Kirkkonummi-päivät Kirjasto

Kirkkonummi-päivänä lauantaina 24.8. kirjaston keskustan toimipisteissä on luvassa monipuolista ohjelmaa koko perheelle klo 10–14. Kirjaston ohjelmassa näkyvät Kirkkonummi-päivien tämänvuotinen teema ”Katso Kirkkonummea” ja 80. juhlavuottaan viettävä lasten ikisuosikki Pekka Töpöhäntä.

Kirkkonummi-päivänä saatat törmätä kirjastossa ihka elävään Pekka Töpöhäntään, sillä hahmo seikkailee pääkirjastossa, Mestassa ja kirjastoauto Ellassa. Jos onnistut löytämään Pekan, voit halutessasi ottaa selfien hänen kanssaan.

Pääkirjastossa voit tutustua Kirkkonummeen piiloluukkuihin kurkistamalla. Jos tunnistat, mistäpäin Kirkkonummea kuvat on otettu, voit osallistua arvontaan. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 3 kirjastokassia.

Kirkkonummi-päivänä voit ideoida uuden kirjastotalon nimeä. Vuonna 2020 valmistuvalle talolle etsitään sopivaa nimeä ideakilpailulla, joka alkaa Kirkkonummi-päivillä ja on avoinna syyskuun loppuun asti. Ideakilpailuun voi osallistua täyttämällä nettilomakkeen, johon löytyy linkki kirjaston kotisivuilta 23.8. alkaen.

Pääkirjastossa halukkaat voivat asettua yhteiskuvaan virtuaalisen Pekka Töpöhännän kanssa Kannonkolon asukaspuiston green screen -pajassa. Voit myös auttaa rusettinsa hukannut Pekkaa, niin saat mukaasi pienen kissasormuksen tai muun kissafiguurin. Lisäksi pääkirjastossa askarrellaan kissakirjanmerkkejä ja päästään kokeilemaan legorobotteja.

Lasten- ja nuortenosasto Mestassa voit tuunata t-paitasi vinyylileikkurilla tehdyllä kuviolla tai tekstillä, joka sitten lämpöprässätään kankaaseen. Osallistujilla tulee olla oma paita mukana. Mestan yläkertaan pystytetään vinyylinurkka, jossa voit penkoa, kuunnella ja lainata vinyylilevyjä sekä jutustella musiikkikirjastonhoitajan kanssa.

Mestassa askarrellaan ja ommellaan Pekka Töpöhäntä -teemalla klo 10.30–13.30. Lukukoira Cessania voit käydä rapsuttelemassa Mestan edustalla klo 10–11 ja samalla saat tietoa lukukoiratoiminnasta.

Kirjastoauto Ella parkkeeraa päiväksi Mestan edustalle. Auton luona Kirkkonummen kuvataidekoulun oppilaat tekevät kissa-aiheisia kasvomaalauksia ja halukkailla on mahdollisuus ikuistaa itsensä Pekka Töpöhäntä -aiheisessa kurkistusseinässä – kasvomaalauksen kanssa tai ilman.

Nähdään Kirkkonummi-päivillä!

Pääkirjastossa askarrellaan kissakirjanmerkkejä.