Parannuksia Kirkkonummen linjojen aikatauluihin ja reitteihin maanantaista 4.3. alkaen

14.02.2019 19:00

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Turvalliset koulukuljetukset ja joukkoliikenne Kirkkonummella -projekti

Kirkkonummen suunnan linjoilla tapahtuu aikataulu- sekä reittimuutoksia 4.3. HSL on suunnitellut linjastomuutokset tiiviissä yhteistyössä Kirkkonummen kunnan ja asukkaiden kanssa.  Muutosten tärkein tavoite on nopeuttaa matkustamista Kirkkonummen ja Matinkylän välillä. Ruuhka-aikojen matkat Kantvikista ja Kolsarista Gesterbyhyn nopeutuvat, samoin matkustaminen Kantvikista Matinkylään. Ruuhka-aikojen ulkopuolella matka-aika Matinkylään lyhenee Kantvikin ja Upinniemen suunnalta noin 20 minuuttia.

Myös linjojen palvelutaso paranee arkisin päiväsaikaan ja iltaisin sekä viikonloppuisin päiväsaikaan Kantvikistä, keskustasta, Heikkilästä ja Tolsasta Matinkylään. Tolsassa on jatkossa palvelua myös hiljaiseen aikaan linjan 173Z laajentuneen tarjonnan ansiosta. Matkat Kantvikista ja Kolsarista Ravalsiin ja Lindaliin muuttuvat muutosten myötä vaihdollisiksi.

Muutokset vaikuttavat linjoihin 171, 172, 172V, 173, 173Z, 174Z, 902 sekä 902K ja 903. Linjojen 173K ja 173N sekä Siuntioon Kirkkonummelta kulkevien linjojen eli 181, 181K ja 182, 182A aikataulut sen sijaan pysyvät ennallaan.

Muutokset 4.3. alkaen

• Uusi linja 172V perustetaan. Linja korvaa linjan 172 (Matinkylä (M) – Kantvik) ruuhka-aikojen lähdöt.

Linjaa 172V ajetaan arkisin ruuhka-aikoina puolen tunnin välein Kantvikista Kirkkonummen matkakeskuksen kautta suoraan Gesterbyhyn ja edelleen linjan 172 reittiä Masalan kautta Matinkylän metroasemalle.

• Linjan 173Z liikennöintiaikojen laajennetaan myös päivä-, ilta- ja viikonloppuliikenteeseen. Linjan vuoroväli on jatkossa ruuhka-aikoihin puoli tuntia ja niiden ulkopuolella tunnin.

• Linja 172 liikennöi jatkossa arkisin ruuhka-aikojen ulkopuolella tunnin välein korvaten nykyisen linjan 173 lähtöjä. Arkisin linjalla 173 liikennöidään jatkossa ainoastaan satunnaisesti lähtöjä ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Yllä mainittujen muutosten lisäksi pysäkit Friggesby skola (Ki0935 ja Ki0936) poistetaan käytöstä ja linjojen 902 ja 902K reittejä muutetaan niin, etteivät ne enää kierrä käytöstä poistuneen koulun kautta. Lisäksi useilla linjoille tulee aikataulumuutoksia eli esimerkiksi lähtöajat Matinkylästä tai Kirkkonummen matkakeskuksesta muuttuvat. Linjojen muuttuneet reitit ja aikataulut löydät helpoiten Reittioppaasta.

Linjojen aikataulut 4.3. alkaen pdf-muodossa:

Linjat 171-174Z
Linjat 902 ja 902K
Linja 903

Muutokset on suunniteltu yhteistyössä asukkaiden kanssa

Muutosten suunnittelu käynnistyi, kun Kirkkonummen kunta pyysi HSL:ää tekemään tarkistuksia bussiliikenteeseen sen jälkeen, kun metroliikenne Espooseen oli alkanut ja Kirkkonummen bussilinjat Helsingin suuntaan olivat muuttuneet liityntäyhteyksiksi. Kirkkonummelaisten liikkumistottumuksia kartoitettiin viime syksynä tutkimuksella. HSL myös järjesti linjastosuunnitelmista asukaspaneelin ja piti blogia, jossa kirkkonummelaiset saattoivat kommentoida suunnitelmia.

Katso kartta

bussit talvi