Päivitetyt ohjeet: Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa

19.03.2020 18:40

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Perusturva

Jos epäilet koronavirustartuntaa voit aluksi tehdä omaolotestin osoitteessa https://www.omaolo.fi/. Testin tehtyäsi saat ohjeet, miten sinun olisi hyvä toimia. Suosittelemme käymään säännöllisesti THL:n ja HUS:n sivuilla, joihin päivittyy ajantasaista tietoa koronavirustilanteesta. HUS:n sivuilta löytyy muun muassa päivitetyt ohjeet koronavirusnäytteenoton kriteereistä.

Kunnan terveyskeskuksen puhelinnumero koronavirusasioissa on 09 2968 3401. Tosin puhelimemme ovat valitettavasti ruuhkautuneet monenlaisten tiedustelujen takia. HUS:n Päivystysapu-puhelin on 24/7 avoinna numerossa 116 117

Kirkkonummen pääterveysasemalla on erillinen odotusaula hengitystieinfektiopotilaille. Näiden potilaiden hoitoarviot tapahtuvat puhelimitse sovitulla ajanvarauksella.

Lasten asioissa voi soittaa neuvolan terveydenhoitajalle ja koululaisten asioissa  kouluterveydenhoitajalle. Seniorilinja palvelee ikäihmisiä ja heidän omaisiaan numerossa 040 1269 900. Olemme järjestämässä lisää puhelinpalvelua. Työhön liittyvissä asioissa suositamme olemaan yhteydessä työnantajaan ja työterveyshuoltoon.

Valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan puhelinnumero on 0295 535 535 ja se on avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

Majakka