Päivitetty ohjeistus suun terveydenhuollosta riskiryhmille

18.03.2020 17:26

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut koronaviruksen aiheuttaman sairastumisriskin vuoksi, että alla mainittuihin riskiryhmiin kuuluville voidaan tarjota vain kiireellistä suun ja hampaiden hoitoa.

Riskiryhmiin kuuluvien tulee perua kiireettömät hammashoidon ajanvaraukset. Olethan siis yhteydessä suun terveydenhuollon ajanvaraukseen p.  09 2968 3269, mikäli kuulut alla oleviin riskiryhmiin ja sinulla on varattuna aika suun terveydenhuoltoon.

Yhteydenottosi perusteella voimme arvioida hoitosi kiireellisyyttä ja tarvittaessa perua kiireettömän ajan. Olethan yhteydessä myös, mikäli olet epävarma, kuulutko riskiryhmään.

 Vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvat 70-vuotta täyttäneet ja ne henkilöt, jotka sairastavat seuraavia pitkäaikaissairauksia:

·Säännöllistä lääkitystä vaativa sydänsairaus (ei lievä verenpaine)

·Säännöllistä lääkitystä vaativa keuhkosairaus (esimerkiksi säännöllistä lääkitystä vaativa astma)

·Säännöllistä lääkitystä vaativa diabetes

·Krooninen maksan tai munuaisen vajaatoiminta

·Vastustuskykyä heikentävä tauti, esim. leukemia, lymfooma, HIV,

·Tauti, johon saat vastustuskykyä heikentävää hoitoa (esimerkiksi elinsiirto, solunsalpaajat, TNF-alfasalpaaja, kortikosteroidi > 15mg/vrk yli 2 viikon ajan, muu immuunivastetta heikentävä hoito)

·Krooninen neurologinen sairaus tai hermolihastauti (esimerkiksi MS-tauti, ALS)

·Sairaalloinen ylipaino (BMI > 40)

·Henkilöt, jotka tupakoivat päivittäin

Huomaathan, että terveet ja nuoret perussairautensa, esimerkiksi astman ja diabeteksen, suhteen hoitotasapainossa olevat lapset ja nuoret eivät kuulu taudin riskiryhmään.

majakka