Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne 6.11.

06.11.2020 12:13

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

Kirkkonummella on todettu tähän mennessä kaiken kaikkiaan yhteensä 177 koronavirustartuntaa. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden määrä on kasvanut 15:llä, kun sitä edellisen viikon aikana sairastuneiden määrä kasvoi 23:lla.  

Kunnassa on tullut viime aikoina ilmi useita joukkoaltistumisia, joista valtaosa kytkeytyy harrastustoimintaan. Toiseksi eniten altistumisia on tapahtunut kouluissa. Koska Kirkkonummen tilanne poikkeaa harrastustoiminnan osalta muusta HUS-alueesta, kunta on päättänyt määrätä tiukempia rajoituksia kuin muu HUS-alue. 

Valtioneuvoston 15.10.2020 antaman suosituksen sekä Tartuntatautilain (1227/2016) 58 §:n perusteella Kirkkonummen kunta on kunnan tartuntatautitilanteen vuoksi päättänyt, että kunnan omistamissa sisätiloissa ei voi järjestää 20 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ikäryhmille liikuntaharjoituksia ja -ryhmiä ja 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille muuta sisäharrastustoimintaa kahden viikon ajan (3.11.2020 – 17.11.2020). Liikuntaharjoituksien ja -ryhmien rajoitus koskee ainoastaan harrastustoimintaa, ei esimerkiksi maajoukkue tai SM-tason urheilua tai ammattilaisuuteen tai puoliammattilaisuuteen tähtääviä joukkuelajien ylimpiä juniorisarjoja. Tarkempi käsitteiden määrittely aikuisten urheilun harrasteryhmistä ja -joukkueista löytyy Olympiakomitean sivuilta.

Tilanne Kirkkonummella paikallisesti on nyt huolestuttava ja vaatii kokoontumisten rajoittamista tilapäisesti.  Suosituksia noudattamalla meidän on yhteisvoimin mahdollista saada epidemiatilannetta rauhoittumaan.

Majakkalogo