Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne 21.8.

21.08.2020 12:37

Kategoria: Perusturva Koronatilanne

Kirkkonummella on tähän mennessä (21.8. klo 9.30) todettu kaiken kaikkiaan yhteensä 90 koronavirustartuntaa.

Jos sinulla on infektio-oireita, on tärkeää, että pysyt kotona ja soitat terveyskeskukseen, jolloin hoitaja haastattelee sinut ja ohjaa tarvittaessa covid-19-testiin (koronatestiin) omaan drive-in-näytteenottopisteeseemme.  Näytteenotto toimii vain ajanvarauksella.

Kirkkonummen terveyskeskuksessa toimii arkisin ajanvarauksella infektiopoliklinikka, jonne ohjataan kaikki hoitajan tai lääkärin arviota tarvitsevat hengitystie- tai suolioireiset infektiopotilaat.

On aina tärkeää soittaa ensin terveysasemalle numeroon 09 2968 3401, jotta soittajalle voidaan antaa tarkempia ohjeita ja tarpeen mukaan ajan infektiopoliklinikalle. Puhelin on ajoittain ruuhkautunut, mutta jää odottamaan takaisinsoittoa. Jos oireidesi vuoksi et voi odottaa seuraavaan arkipäivään, arki-iltaisin klo 16-20 ja viikonloppuna klo 8-20 palvelee kiirevastaanoton numero 09 2968 3400.  Ohjeita saa myös Päivystysavun numerosta 116117.

THL:n suosituksen mukaisesti kasvomaskeja olisi syytä käyttää joukkoliikenteessä, matkalla koronatestiin ja riskialueelta palatessa sekä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla on julkaistu koronakartta, josta voi katsoa varmennetut COVID-19-tapaukset Suomessa.

""