Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne 16.10.

16.10.2020 10:36

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

Kirkkonummella on tähän mennessä (16.10. klo 10.30 ) todettu kaiken kaikkiaan yhteensä 127 koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on lisääntynyt viimeisen viikon aikana yhdellätoista. 

Uusien koronatapausten määrä on kasvanut Suomessa viime viikkoina merkittävästi. Tilanne poikkeaa keväästä siten, että nyt tartuntoja löytyy runsaasti myös muualta Suomesta, ei ainoastaan Uudeltamaalta. Tämä on hyvä tiedostaa syyslomamatkoilla. Päivittyvä tilanne eri sairaanhoitopiireissä löytyy THL:n sivuilta.

Uudellamaalla ollaan epidemian kiihtymisvaiheessa. Tällöin kasvomaskia suositellaan julkisessa liikenteessä, julkisissa tiloissa ja tilaisuuksissa, toisen asteen oppilaitoksissa, korkeakouluissa ja nuorisotyössä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle potilas- ja asiakastyössä. Julkisia tiloja ovat esimerkiksi kirjasto, palvelupiste ja sosiaali- ja terveyspalvelujen tilat.

HUS suosittaa yksityistilaisuuksien enimmäishenkilömääräksi 20 henkilöä.

Suojele itseäsi ja muita: noudata niin julkisia kuin yritysten omia maskisuosituksia, pidä turvaväliä, pese käsiäsi ahkerasti, käytä käsidesiä ja noudata yskimishygieniaa.

Majakkalogo