Varhaiskasvatusajan ilmoittaminen - Päikky

Päikky on varhaiskasvatuksen käytössä oleva lapsen varhaiskasvatustarpeen suunnitteluun ja seurantaan tarkoitettu sähköinen järjestelmä. Päikkyä voi käyttää joko internet-selaimen tai älypuhelinsovelluksen kautta.

Huoltajat varaavat Päikyn varauskalenterin kautta ennakkoon lapsen päivittäisen varhaiskasvatusajan ja ilmoittavat ennalta tiedossa olevat vapaapäivät. Varauskalenteri lukkiutuu viikko kerrallaan, seitsemän vuorokautta ennen ajankohtaa. Päikyn kautta voi ilmoittaa myös lapsen äkilliset poissaolot.

Varhaiskasvatuksen lomakyselyt tehdään Päikyn kautta. Huoltajan kyselyssä ilmoittamat lomapäivät siirtyvät automaattisesti varauskalenteriin.

Huoltajat saavat käyttöönsä NFC-"lätkän", jonka avulla lapsen päivittäinen tulo- ja lähtöaika kirjautuu Päikkyyn. Kirjaaminen tapahtuu huoltajan toimesta joko päiväkodin sisätiloissa sijaitsevien info-taulujen tai päiväkotiryhmän puhelimen kautta.

Päikky-tiedotteita: 

13.11.2020

  • Päikkyjärjestelmä päivittyy 14.11.2020. Päivityksen jälkeen mahdollisuus vahvaan tunnistautuminen laajenee koskemaan myös kyselyitä. 
  • Huoltajat voivat nyt ladata käyttöönsä Päikky Huoltaja-mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavissa sekä iOS että Android puhelimiin. Päikky Huoltaja -mobiilisovellus toimii samalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla kuin selainsovellus. Lisää tietoa Päikky Huoltaja -mobiilisovelluksesta voit lukea käyttöoppaasta.