Päikky

Esiopetuksessa noudatetaan Kirkkonummen perusopetuksen työ- ja loma-aikoja, kuitenkin niin että esiopetuksen päättymispäivä keväällä on arkipäivä toisin kuin perusopetuksessa se voi olla lauantai päivä. Päivittäinen toiminta-aika on pääsääntöisesti klo 9-13, lukuvuodessa on yhteensä 752 tuntia.

Esiopetus on velvoittavaa, joten huoltajat ilmoittavat lapsensa sairauspoissaoloista lapsen esiopetusryhmään. Huoltajat voivat anoa lapselle vapautusta esiopetuksesta loman tai muun syyn vuoksi. Alle kahden viikon poissaolo ilmoitetaan opettajalle. Yli kahden viikon poissaoloa haetaan kirjallisesti kaksi viikkoa ennen poissaolon alkamista päiväkodin johtajalta, joka päättää poissaolosta. Esiopetusyksikkö ei ole velvollinen tekemään erityisjärjestelyjä lapsen ylimääräisen loman johdosta.

Lasten läsnä- ja poissaoloja seurataan sähköisellä kulunvalvontajärjestelmällä, Päikyllä. Huoltajat saavat NFC- tunnisteet eli ’lätkät’, joilla lapsen tulo- ja lähtöaika kirjautuvat ajantasaisesti järjestelmään. Lisäksi niiden lasten kohdalla, jotka käyttävät esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta seurataan perheiden varaamia ja käytettyjä hoitoaikoja. Huoltajat varaavat hoidon ja ilmoittavat vapaapäivät ja lomat Päikky-ohjelman kautta ja ohjelma lukitsee varaukset kahden viikon päähän.

Tiedote huoltajille
Ohjeita vanhemmille

Videoita Päikyn käyttön avuksi:

Tunnusten aktivointi / salasana unohtunut                    https://youtu.be/ACY7QCsMp5w

Viestintä ja omat tiedot                                                 https://youtu.be/ZsdQ_bKwu_Q

Hoitoaikojen varaus                                                      https://youtu.be/kNQD6EIU36E

Päivähoidon laaja rekisteriseloste (Kirkkonummi)

Usein kysytyt kysymykset Päikystä