Osallistu lukupiireihin Masalan kirjastossa

11.01.2018 09:23

Kategoria: Kirjasto

Lukeminen on erinomainen harrastus, ja jos sen voi jakaa muiden asiasta kiinnostuneiden kanssa, on se vieläkin mukavampaa. Lukupiireissä vaihdetaan ajatuksia ja tulkintoja tekstistä sekä käydään antoisia keskusteluja, joiden ansiosta lukemastaan saa enemmän irti.  Masalan kirjastossa järjestetään kevään aikana kaksi eri lukupiiriä. Voit osallistua joko molempiin lukupiireihin tai vain toiseen, eikä joka kerralla tarvitse olla paikalla.

Masalan kirjaston lukupiiri kokoontuu kirjaston yläkerrassa ensimmäisen kerran tiistaina 16.1. klo 18, jolloin aiheena on Naguib Mahfouzin Midaqq-kuja. Muut kevään aikana luettavat kirjat ja kokoontumispäivämäärät ovat Wole Soyinkan Aké lapsuusvuodet ti 13.2., Gao Xingjianin Sielun vuori ti 13.3., Yasunari Kawabatan Lumen maa ti 10.4. ja Svetlana Aleksijevitšin Tšernobylista nousee rukous tai Sodalla ei ole naisen kasvoja ti 15.5. klo 18.

Toisessa lukupiirissä käsitellään venäläistä kirjallisuutta, ja kirjan voi lukea suomeksi, ruotsiksi tai venäjäksi. Keskustelua kirjoista voidaan käydä sekä suomeksi että venäjäksi. Venäläisen kirjallisuuden lukupiiri aloittaa kevätkauden ma 29.1. klo 18 Lidia Tšukovskajan Vajoaminen-romaanilla. Maaliskuussa 5.3. aiheena on Viktor Pelevin: Omon Ra, ja huhtikuussa 9.4. puhutaan Tatjana Tolstajan Tulta ja pölyä -teoksesta. Toukokuussa lukupiiri kokoontuu kaksi kertaa: 7.5. aiheena on Ljudmila Petruševskajan Klarissan tarina, ja 28.5. käsitellään Aleksander Solzenitsynin Ivan Denisovitsin päivää.

Lukupiireihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ja lukupiirikirjoja kannattaa kysyä kirjastosta. Lisätietoja lukupiireistä saa Masalan kirjastosta.

Osallistu lukupiireihin Masalan kirjastossa